Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σας ενδιαφέρει η Mουσειολογία; Το ΔΠΜΣ "Μουσειακές Σπουδές" συμμετέχει στην έκθεση του eduguide!

Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα μουσεία διαδραματίζουν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο στις κοινότητες. Συλλέγουν, προβάλλουν και διατηρούν αντικείμενα από μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών, χρονικών περιόδων και βιομηχανιών. Για αυτό το λόγο, έχοντας υπόψη ότι η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 300 μουσεία και ο αριθμός των τουρίστων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο προκειμένου να θαυμάσουν την ομορφιά τους, οι σπουδές στον τομέα αυτό καθίστανται επιτακτική ανάγκη!

Τα Τμήματα Ιστορίας & Αρχαιολογίας και Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώνουν και λειτουργούν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Μουσειακές Σπουδές».

Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε στον τομέα αυτό και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, τότε δεν έχετε παρά να έρθετε στην 3η έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών που διοργανώνει το eduguide, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 13 Απριλίου μεταξύ 13:00-19:00!

Αντικείμενο του Προγράμματος

  • Αντικείμενο του ΔΠΜΣ είναι οι Μουσειακές Σπουδές με τις ακόλουθες παραμέτρους: συλλογή διδακτικού μουσειακού υλικού, οργάνωση μουσείων, μουσειακών εκθέσεων, διοίκηση μουσείων, περιβάλλον μουσείων, προστασία και ανάδειξη μουσειακού υλικού, νομοθεσία που διέπει τα μουσεία, οικονομική διαχείριση μουσείων και μουσειακών συλλογών, το μουσείο ως χώρος παιδείας, το μουσείο και η θέση του στην κοινωνία. 

Σκοπός του ΔΠΜΣ «Μουσειακές Σπουδές» 

  • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μουσείων με την κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις, στην ποικιλομορφία και πολυδιάστατη θεματολογία των σύγχρονων μουσείων.
  • Να προαγάγει τη διεπιστημονική συνεργασία και έρευνα όλων των επιστημονικών πεδίων που εμπλέκονται στην ίδρυση και ορθή λειτουργία των μουσείων.
  • Να προαγάγει την επιστημονική έρευνα και να μεταδώσει την ακαδημαϊκά καλλιεργούμενη γνώση στον τομέα των Μουσειακών Σπουδών, προσφέροντας παράλληλα και μια πραγματιστική εκπαίδευση, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και αναβάθμισης του στελεχιακού δυναμικού των μουσείων της χώρας.
  • Να συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού ρόλου των μουσείων, έτσι ώστε αυτά να αποτελέσουν ιδρύματα στην υπηρεσία τής κοινωνίας και στην ανάπτυξή της, ανοιχτά στο κοινό, με σκοπό την εκπαίδευση, τη μελέτη και την ψυχαγωγία.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

  • Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι από Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από Σχολές της ημεδαπής ή της  αλλοδαπής, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ.

 

* Οι εκπρόσωποι του προγράμματος θα βρίσκονται στην έκθεση για να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό και να λύσουν κάθε σας απορία! Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα συμμετέχοντα προγράμματα της έκθεσης και να μάθετε πώς μπορείτε να διεκδικήσετε την υποτροφία που προσφέρει το eduguide αξίας 1.000€, στη σελίδα της έκθεσης: www.eduguide.gr/infoday

Κάντε join στη σελίδα του event στο facebook για να λαμβάνετε ενημερώσεις για την εκδήλωση (νέες συμμετοχές, υποτροφίες κτλ)!

Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών eduguide

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο