Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Re:Connect - Δωρεάν πρόγραμμα για 8 επιχειρήσεις και 15-20 designers με στόχο τη δημιουργία δεξιοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού

Το Re:Connect, είναι ένα πρόγραμμα Design Thinking για επιχειρήσεις και 15-20 designers, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες σε θέματα customer insights, user experience και product/service development, με στόχο τη δημιουργία δεξιοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού.

Σκοπός του Re:Connect είναι οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα την αγορά και τους πελάτες τους, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους με απλά κατανοητά εργαλεία, τα οποία θέτουν τις ανάγκες των πελατών στο επίκεντρο και σας οδηγούν στην επιτυχία.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι “Δεν έχει σημασία τι πουλάτε, αλλά τι θέλει να αγοράσει ο πελάτης σας”. Μέσω της υπηρεσίας που προσφέρουμε, θα σας βοηθήσουμε να βρίσκετε λύσεις, προσανατολισμένες στον πελάτη, αναμορφώνοντας το προϊόν/υπηρεσία σας με αποτελεσματικό τρόπο.

Το Re:Connect χωρίζεται σε 7 στάδια, κατά τα οποία πραγματοποιούνται 7 συναντήσεις και μια τελική εκδήλωση. Κάθε μια από τις συναντήσεις, διαρκεί 2-4 ώρες και αποτελείται από  κατ’ ιδίαν συνεδρίες και εργαστήρια για όλους τους συμμετέχοντες του Re:Connect. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

3 κατ’ ιδίαν Συνεδρίες με την Ομάδα των Μεντόρων
Όπου το Hellenic Design Centre θα σας καθοδηγήσει, ώστε να μπορείτε να ορίσετε τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) της επιχείρησής σας εστιάζοντας στη συνολική απόδοση, στις εσωτερικές διαδικασίες, στους υπαλλήλους σας, στις πωλήσεις σας κ.λπ. και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κατανόηση των πελατών και την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων.

1 Εργαστήριο μόνο προς τους Designers
Kατά το οποίο σε συνεργασία με τα στελέχη του Hellenic Design Centre θα αναλύσουν σε βάθος τη μεθοδολογία του Design Thinking, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συνεργασία τους με τις επιχειρήσεις.

3 Εργαστήρια με Όλους τους Δικαιούχους του Προγράμματος
Όπου θα εκπαιδευτείτε στη χρήση εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις πραγματικές ανάγκες των πελατών σας, ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε εμπειρίες και ιδέες.

1 Τελική Εκδήλωση
Στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε όσα έχετε μάθει κατά τη διάρκεια του προγράμματος Re:Connect και να ακούσετε τις εμπειρίες των άλλων συμμετεχόντων.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη συμμετοχή του στο δωρεάν πρόγραμμα;

 • Επιχειρήσεις φιλόδοξες, πρόθυμες να αγκαλιάσουν νέες ευκαιρίες και να διαθέσουν χρόνο για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους. Η παρουσία τουλάχιστον 2 στελεχών από κάθε επιχείρηση, είναι υποχρεωτική.
 • Designers με τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας και επιχειρηματικές γνώσεις, οι οποίοι επιθυμούν να προσθέσουν περισσότερες δεξιότητες στον τομέα της Έρευνας Χρήστη, Στρατηγικής και Σχεδιασμού Υπηρεσιών
   

Γιατί να συμμετέχετε;

Επιχειρήσεις

 • Για να κατανοήσετε καλύτερα την αγορά και τις πραγματικές ανάγκες των πελατών σας
 • Για να αυξήσετε την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών σας
 • Για να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας δεξιότητες
 • Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την απασχόληση στην επιχείρησή σας.
 • Για να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Designers

 • Για να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να έχετε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα
 • Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέους πιθανούς πελάτες
 • Για να συνδεθείτε με καινοτόμες επιχειρήσεις
 • Για να εξερευνήσετε το σχεδιασμό με επίκεντρο το χρήστη και να επεκτείνετε το δίκτυό σας
 • Για να εμπνεύσετε και να καθοδηγήσετε ελληνικές επιχειρήσεις στον αναδυόμενο κόσμο του Service Design
 • Για να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Κριτήρια υποβολής αιτήσεων:

Επιχειρήσεις

 • Η επιχείρησή σας πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
 • είναι πρόθυμη να συγκεντρώσει μια ομάδα έργου 2-3 ατόμων και να διαθέσει 4 ώρες την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα ήταν σκόπιμο να είναι μέλος της ομάδας έργου.
 • Επιπλέον, τα άτομα της ομάδας που θα συμμετέχουν, θα πρέπει να είναι τα ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Έχει κάνει έναρξη πριν την 01/01/2018

Designers:
Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα: Service Design, Design Management, UX Design, Design Thinking, Process Design, Strategic Design, Product Design, Marketing, Συμβουλευτική, κλπ.

Η επιλογή των συμμετεχόντων σχεδιαστών, θα βασιστεί:
α) στα κίνητρά τους,
β) στην εμπειρία τους και
γ) στη δέσμευσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 

Προσκλήσεις:

 • Για να δείτε την Πρόσκληση για Επιχειρήσεις και τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ.
 • Για να δείτε την Πρόσκληση για Designers και τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο