Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

QS Graduate Employability Rankings 2022 - 4 Ελληνικά Πανεπιστήμια ανάμεσα στα 550 με τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης!

Τέσσερα (4) ελληνικά Πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα της QS με την κατάταξη των πανεπιστημίων σύμφωνα με την απορρόφηση των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας (QS Graduate Employability Rankings).

Συνολικά στη λίστα για το 2022 συμπεριλήφθηκαν περισσότερα από 500 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλον τον κόσμο.

Όπως προκύπτει λοιπόν, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκεται στις θέσεις 201-250, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) βρίσκονται στις θέσεις 301-500, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις θέσεις 501+.

Στην κορυφή για το τρέχον έτος, το MIT των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής. Την πρώτη δεκάδα της κατάταξης συμπληρώνουν τα παρακάτω Πανεπιστήμια:

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT), ΗΠΑ
2. Stanford University, ΗΠΑ
3. University of California, Los Angeles (UCLA), ΗΠΑ
4. The University of Sydney, Αυστραλία
5. Harvard University, ΗΠΑ
6. Tsinghua University, Κίνα
7. University of Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο
8. The University of Melbourne, Αυστραλία
9. Cornell University, ΗΠΑ
10. The University of Hong Kong, Χονγκ Κονγκ

Οι 5 δείκτες που καθορίζουν τη βαθμολογία κάθε ιδρύματος είναι:

1. Employer reputation - 30%: Βάσει ερωτηματολογίου, που συμπληρώθηκε από 40.000 εργοδότες παγκοσμίως. Σε αυτό, οι εργοδότες αναφέρουν εκείνα τα ιδρύματα που οι απόφοιτοί τους και εργαζόμενοι στις εταιρείες τους, είναι οι πιο ικανοί, πρωτοπόροι και αποτελεσματικοί στην εργασία τους. 

2. Alumni outcomes - 25%: 40.000 απόφοιτοι απαντούν ποια πανεπιστήμια έχουν τους πιο καταξιωμένους απόφοιτους.

3. Partnerships with Employers per Faculty - 25%: Έρευνα για την πιο αποδοτική συνεργασία μεταξύ συγκεκριμένων κλάδων πανεπιστημίων και μεγάλων εργοδοτών

4. Employer/Student Connections - 10%: Η αναλογία εργοδοτών προς φοιτητές αφορά τον αριθμό εργοδοτών που με την ενεργή τους δράση στα πανεπιστήμια, παρείχαν στους φοιτητές την ευκαιρία να δικτυωθούν και να μάθουν περισσότερα για την αγορά εργασίας.

5. Graduate employment rate - 10%: Το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων έχει να κάνει με τη μέτρηση του ποσοστού των αποφοίτων με εργασία μέσα σε 12 μήνες από την αποφοίτησή τους.

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη τη φετινή κατάταξη.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο