Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προσομοίωση ευρωπαϊκών οργάνων "Athens EU Model 2019"

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Europe Direct του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνουν την άσκηση προσομοίωσης  οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Athens EU Model 2019", η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-11 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στην οδό Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι.

Το "Athens EU Model" είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων). Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν διάφορους ρόλους για να προωθήσουν τις θέσεις πολιτικής τους και να διαπραγματευτούν ως προς τη «διαχείριση των σύγχρονων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών»

65 τελειόφοιτοι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην προσομοίωση.  Οι ρόλοι που θα προσομοιωθούν θα είναι εκείνοι των Ευρωπαίων Επιτρόπων, των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και η Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), καθώς επίσης δημοσιογράφων και εκπροσώπων άλλων διεθνών οργανισμών (Αφρικανική Ένωση, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) και ΜΚΟ (Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και Γιατροί Χωρίς Σύνορα). 

Η γλώσσα εργασίας της προσομοίωσης θα είναι η Αγγλική.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 10 Φεβρουαρίου 2019.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΕΕΠ εδώ ή την επίσημη σελίδα της προσομοίωσης στο Facebook.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα ενημερωθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τους οδηγούς μελέτης και το σχετικό υλικό και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο προπαρασκευαστικές διαλέξεις, σχετικά με τις θεσμικές διαδικασίες, καθώς και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο