Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση για συμμετοχή στo 9o Model ASEM (Asia-Europe Meeting) στη Μαδρίτη!

Ο οργανισμός Asia-Europe Foundation (ASEF), ο οποίος προωθεί την συνεργασία και τη δικτύωση πανεπιστημίων και οργανισμών Ευρώπης και Ασίας και αριθμεί 53 μέλη (30 Ευρωπαϊκά Κράτη, 21 Ασιατικά, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αντίστοιχη Ασιατική-ASEAN), οργανώνουν το 9ο Asia-Europe Meeting (ASEM).

Πρόκειται για ένα σημαντικό φόρουμ που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των χωρών των δύο ηπείρων (θέματα οικονομίας, πολιτικών εμπορίου, κουλτούρας, εκπαίδευσης, συνεργασιών).

Παράλληλα με την πραγματική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και των αξιωματούχων των χωρών, πραγματοποιείται και ένα αντίστοιχο εκπαιδευτικής προσομοίωσης για πολίτες, φοιτητές κ.α. των χωρών που συμμετέχουν στο φόρουμ. Η ατζέντα των θεμάτων είναι ίδια με την πραγματική συνάντηση.

 

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Φοιτητές Πανεπιστημίου, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές, υπάλληλοι με ενδιαφέρον γύρω από τις διεθνείς σχέσεις μπορούν εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν, εφόσον επιλεχθούν, στο εκπαιδευτικό forum.  Βασική προϋπόθεση για τους αιτούντες: να είναι μέχρι 30 ετών και να μιλούν καλά Αγγλικά. Θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες διαπραγματεύσεων, διπλωματίας και σχεδιασμού πολιτικών. Παράλληλα θα ετοιμάσουν εισηγήσεις που θα παρουσιάσουν στο εκπαιδευτικό forum ενώ θα  έχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και με τους Υπουργούς των χωρών που συμμετέχουν στο forum.

 

Υποβολή αιτήσεων και πληροφορίες για το φόρουμ:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά έως τις 12 Αυγούστου 2019. Το φόρουμ θα διεξαχθεί 11-16 Δεκεμβρίου 2019 στη Μαδρίτη της Ισπανίας.  Τα έξοδα και η διαμονή των συμμετεχόντων καλύπονται από το πρόγραμμα.

Για να υποβάλετε αίτηση, πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φόρουμ εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο