Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προπτυχιακό για πολίτες εκτός Ε.Ε. υλοποιείται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Ο πρώτος κύκλος προπτυχιακών σπουδών με δίδακτρα 6.000 Ευρώ και αποκλειστικά για πολίτες εκτός Ε.Ε., ξεκινά επίσημα καθώς έλαβε την υπουργική απόφαση. Το προπτυχιακό της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα προσφέρεται από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με τίτλο: BA Program in the Archaeology, History and Literature of Ancient Greece.

Το αντικείμενο θα αφορά στην Αρχαιολογία, στην Ιστορία και στη Λογοτεχνία της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ θα αποβλέπει "στην αξιοποίηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ως θεμέλιου λίθου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και του σχετικού διεθνούς ενδιαφέροντος για τις ελληνικές σπουδές". 

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προσελκύσει διεθνείς φοιτητές, καθώς στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί πολίτες χωρίς την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ε.Ε., ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής θα καθορίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του προγράμματος.

Η διάρκεια φοίτησης καθορίζεται στα τέσσερα έτη ενώ ο ανώτερος αριθμός εισακτέων θα ανέλθει στους 100 φοιτητές.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την οποία εγκρίνεται η ίδρυση και λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο