Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα κατάρτισης «Νέες Προσεγγίσεις στη Δημοσιογραφία» από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέλαβε την υλοποίηση ενός Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης/Εξειδίκευσης διάρκειας 380 ωρών (140 ώρες θεωρία και 240 ώρες Πρακτική Άσκηση), με τίτλο: «Νέες Προσεγγίσεις στη Δημοσιογραφία».

Η δημοσιογραφία εξελίσσεται διαρκώς σε νέα πεδία που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, τη διάθεση της πληροφορίας σε διάφορες μορφές, την τεχνολογία της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Αυτό, από τη μεριά του, προϋποθέτει την ανάγκη αναβάθμισης του επαγγέλματος του δημοσιογράφου και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που στην παραδοσιακή δημοσιογραφία δεν υπάρχουν. Περαιτέρω, η αλλαγή αυτή φέρνει σημαντικές αλλαγές τόσο στον τρόπο λειτουργίας, όσο και στη μορφή που έχουν οι δημοσιογραφικές επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Στα παραπάνω ζητούμενα της σύγχρονης δημοσιογραφίας εστιάζεται και η ανάγκη για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ως παρέμβαση που στόχο θα έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των δημοσιογράφων ώστε να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Αιτήσεις Υποψηφίων

Το Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 25 καταρτιζόμενοι εκ των οποίων 20 δημοσιογράφοι απόφοιτοι δημοσιογραφικών σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ) και 5 δημοσιογράφοι απόφοιτοι ΙΕΚ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι, απόφοιτοι δημοσιογραφικών σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ) και ΙΕΚ (με πιστοποίηση).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν έντυπη αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στη ιστοσελίδα του Οργανισμού, από τη Δευτέρα 23-09-2019 έως την Παρασκευή 04-10-2019, συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δημιουργία πινάκων αξιολόγησης.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μόνο ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τον/την υποψήφιο/α, στο ΚΕΚ Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης 73, 57013, Ωραιόκαστρο, τηλ 2310-696217).

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση, πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο