Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική άσκηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ιδρύθηκε για να βελτιώσει το επίπεδο διατροφής και την ποιότητα ζωής, τη γεωργική παραγωγικότητα, και τις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών πληθυσμών προωθώντας την αγροτική ανάπτυξη, την καλύτερη διατροφή και την επιδίωξη εξασφάλισης τροφής, δηλαδή την πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή στην τροφή που χρειάζονται για μια δραστήρια και υγιεινή ζωή. Ο FΑΟ προσφέρει άμεση βοήθεια ανάπτυξης, συλλέγει, αναλύει και στέλνει παντού πληροφορίες, προσφέρει συμβουλές πολιτικής και προγραμματισμού σε κυβερνήσεις και δρα ως ένα διεθνές φόρουμ για συζητήσεις πάνω σε θέματα τροφίμων και γεωργίας.

Ο FΑΟ προσφέρει, επίσης, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης παρέχοντας έτσι ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους που ενδιαφέρονται για το έργο του οργανισμού.

Η πρακτική άσκηση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και διαρκεί από 3 έως 11 μήνες.

Ο FAO πληρώνει ένα μηνιαίο επίδομα στους ασκούμενους, εφόσον εκείνοι δεν λαμβάνουν ήδη κάποια χρηματοδότηση στα πλαίσια προγραμμάτων πρακτικής άσκησης του πανεπιστημίου τους ή άλλων οργανισμών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προέρχονται από κράτος-μέλος του Οργανισμού. Απαιτείται η γνώση μιας εκ των επισήμων γλωσσών του Οργανισμού (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Κινέζικα, Ρώσικα). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι από 21 έως 30 ετών τη στιγμή της πρακτικής τους άσκησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 26 Αυγούστου 2023

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας οπού δημοσιεύονται οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Για να ολοκληρώσουν την αίτηση τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα i-recruitment του Οργανισμού και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Ο Οργανισμός θα επικοινωνήσει μόνο με τους υποψήφιους που θα περάσουν στην φάση των συνεντεύξεων. Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Careers@fao.org

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο