Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική Άσκηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους (ECRE)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους (ECRE) είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο μη-κυβερνητικών οργανώσεων για τη βοήθεια των προσφύγων, που ασχολείται με την παροχή βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο και προστασία στην Ευρώπη.

Στόχος του είναι να προωθήσει την προστασία και την ένταξη  των προσφύγων στην Ευρώπη με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη. Οι ασκούμενοι θα βοηθήσουν στη έρευνα και την ανάλυση, αλλά και στην παρακολούθηση των ευρωπαϊκών εξελίξεων σε ζητήματα προσφυγικής πολιτικής και δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρακτική άσκηση στο ECRE προσφέρει μια καλή βάση γνώσεων σε θέματα προσφυγικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου.

Οι ασκούμενοι θα εργάζονται στα γραφεία της οργάνωσης στις Βρυξέλλες και θα λάβουν αποζημίωση.

Προϋποθέσεις 

  • Πτυχίο σε σχετικό τομέα (πολιτικές ή κοινωνικές επιστήμες, ανθρώπινα δικαίωματα, σπουδές ανάπτυξης κλπ).
  • Αιτούντες στο νομικό τμήμα πρέπει να έχουν πτυχίο νομικής.
  • Απαραίτητη η καλή γνώση Αγγλικών σε γραπτό και προφορικό λόγο. Γνώση άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας, ειδικότερα Γαλλικά ή Γερμανικά θα είναι χρήσιμη.

Πώς να κάνεις αίτηση:

  • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους και τη συμπληρωμένη φόρμα αίτησης, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ECRE εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο