Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

OPEN HOUSE Athens 2024 | Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Για το 2024, η κύρια δράση του OPEN HOUSE θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Απριλίου. Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ξεναγήσεων εδώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:

  1. Μελετάτε το πρόγραμμα.
  2. Δημιουργείτε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα (QR code επισκέπτη) προκειμένου να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις (Δημιούργησε το QR Code Επισκέπτη εδώ).*
  3. Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
  4. Αναμένετε στην ουρά που σχηματίζεται επί τόπου, για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

* Απαιτείται η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας (QR code) για κάθε επισκέπτη. Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν αντιστοιχεί σε κράτηση ή σειρά προτεραιότητας, απλά διευκολύνει τη διαδικασία καταγραφής των επισκεπτών στα κτίρια που επισκέπτονται. Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα (QR) πριν επισκεφθούν τους χώρους.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του OPEN HOUSE Athens.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο