Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

OPEN HOUSE Athens 2023 | 1&2 Απριλίου Building futures together | Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη.

Το 10ο OPEN HOUSE Athens θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Απριλίου 2023, με πλήθος δράσεων πέραν του σαββατοκύριακου! Με motto “Building futures together”, σας καλούμε να γνωρίσουμε το παρελθόν και να “χτίσουμε” μαζί το μέλλον! Παράλληλα, φέτος γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των ζητημάτων που αφορούν ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από τη θεματική ενότητα κτιρίων “Sustainability”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως πάντα, κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, στο κέντρο και στα προάστια και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων. Για τις επόμενες μέρες, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

MADE IN ATHENS_30-31 Μαρτίου
Ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης

OPEN SCHOOL_31 Μαρτίου*
Απευθύνεται σε τμήματα σχολείων και σχολών

OPEN TOURS_1 & 2 Απριλίου
Θεματική ενότητα αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων με βιοκλιματική προσέγγιση

OPEN WALKS_1 & 2 Απριλίου
Ξενάγηση σε λιγότερο γνωστές πλευρές της πόλης

OPEN PHOTO_1-9 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας στο instagram

3D VIRTUAL TOURS_1-2 Απριλίου
Η εμπειρία των Laser Scanners στην αποτύπωση του δομημένου περιβάλλοντος

TIME TO CLOSE Party_2 Απριλίου
Πάρτυ λήξης στο 10 AM lofts, Κωνσταντινουπόλεως 82, ώρα 21:30

* Για τη συμμετοχή σ' αυτές τις δράσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας (στη σελίδα της αντίστοιχης δράσης)

Ιστότοπος: www.openhouseathens.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο