Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για νέους από 16 έως 29 ετών

Έναρξη του GEFYRA, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου προγράμματος που αποτελεί πρωτοβουλία του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Το GEFYRA φέρνει σε επαφή εταιρίες που αναζητούν νέους για κάλυψη θέσεων πρακτικής άσκησης με υποψήφιους όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων με την αξιολόγηση και βελτίωση των δεξιοτήτων (soft skills) των υποψηφίων.

Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι η ελληνική start-up εταιρία Owiwi με το καινοτόμο και διασκεδαστικό ψυχομετρικό εργαλείο που έχει αναπτύξει υπό τη μορφή videogame.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 3.000 θέσεων στους άξονες της πρακτικής άσκησης (internship), επαγγελματικής κατάρτισης (traineeship) και μαθητείας (apprenticeship) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του για νέους 16 έως 29 ετών από όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, (προπτυχιακούς – μεταπτυχιακούς αλλά και πτυχιούχους) καθώς και όσους υπάγονται στο καθεστώς μαθητείας από τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια του προγράμματος κυμαίνεται από 1 έως 12 μήνες. Οι νέοι με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης του GEFYRA θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την ομαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας με σκοπό την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://gefyraproject.owiwi.co.uk/ ενώ μπορούν να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα στα Social Media του GEFYRA.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο