Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μάθετε πως μπορείτε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πύλη Για Την Επαγγελματική Κινητικότητα (EURES)

Το να αφήσετε πίσω σας τη φοιτητική ζωή και να αποφασίσετε να αναζητήσετε εργασία στο εξωτερικό είναι μια σημαντική απόφαση, η υλοποίηση της όμως ίσως σας δημιουργήσει στην αρχή κάποιο άγχος. H Ευρωπαϊκή Πύλη Για Την Επαγγελματική Κινητικότητα (EURES), αναλύει σε έξι βήματα (δείτε παρακάτω) όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στο εξωτερικό προκειμένου να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον στόχο σας!

Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, να βρείτε νέα εργασία ή να αναζητήσετε ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης σε μια άλλη χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και/ή στην Ελβετία, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τις παρακάτω ενότητες και τους σχετικούς συνδέσμους. 
 

Βήμα #1: Εύρεση πληροφοριών για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό

Βήμα #2: Πρακτικές και νομικές πτυχές της κινητικότητας

Βήμα #3: Υποβολή αίτησης για εργασία στο εξωτερικό

Βήμα #4: Διαδικασίες επιλογής & συνέντευξη

Βήμα #5: Μετακίνηση στο εξωτερικό

Βήμα #6: Εγκατάσταση σε μια νέα χώρα

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε βήμα, πατήστε εδώ.

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του EURES  για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες!

 

Πηγή: https://ec.europa.eu/eures

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο