Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό στην πόλη των Ιωαννίνων!

Καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό στην πόλη των Ιωαννίνων, εκπόνησε και υλοποιεί – για δεύτερη συνεχή χρονιά - το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι σπουδαστές του προγράμματος εναλλακτικού τουρισμού, προετοιμάζουν κάθε χρόνο ένα project που έχει τη μορφή ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος/υπηρεσίας, έτοιμο προς διάθεση στην τουριστική αγορά. Ομάδα εκπαιδευόμενων, πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, μαζί με τους εκπαιδευτές του προγράμματος, μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και αξιοποιούν τις γνώσεις του προγράμματος, δουλεύοντας για να αναδείξουν την περιοχή ενδιαφέροντος.

Για το φετινό κύκλο μαθημάτων, το project του εναλλακτικού τουρισμού έχει τίτλο «ΠΕΡΑΣΜΑ» και η πιλοτική του εφαρμογή θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν το πρωί από την πόλη των Ιωαννίνων και θα καταλήξουν -μέσα από μια διαδρομή με διάφορες τουριστικές εμπειρίες- στην «Σαρακατσάνικη Στάνη» του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου, όπου θα μαγειρέψουν με παραδοσιακές τεχνικές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να συμμετέχουν σε εργαστήριο υφαντικής, να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, να συλλέξουν και να γευτούν βότανα και να κάνουν πεζοπορία σε μονοπάτι που καταλήγει στα ιστορικά γεφύρια Μίσιου και Κόκκορη. 

Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, οι οποίες είναι όλες βασισμένες στην τοπική παράδοση και ιστορία, θα δημιουργήσει μία ισχυρή και συνεπή «ιστορία» για τον τόπο, η οποία θα είναι ικανή να προσελκύει το επιθυμούμενο προφίλ επισκεπτών. 

Να σημειωθεί ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στη δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

2310 492848

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο