Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη «Bιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το ΠΜΣ στη «Bιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ένα καινοτόμο και δυναμικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που στόχος του είναι να προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στους αποφοίτους να αποτελέσουν τους πρωτοπόρους και τους καθ' ύλην αρμοδίους τόσο στους κλάδους της βιοοικονομίας όσο και σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα παρέχει μια προηγμένη κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών αναγκών για βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα προσφέρεται για επαγγελματική σταδιοδρομία σε δημόσιους και διεθνούς οργανισμούς, πολυεθνικές επιχειρήσεις, εταιρείες συμβούλων καθώς και για όσους σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα. 

Η βιοοικονομία έχει τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες καθώς έχει εφαρμογή σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους (αγροτική οικονομία βιομηχανία τροφίμων, χημική βιομηχανία, παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, βιομηχανία καλλυντικών, παραγωγή ενδυμάτων, αλιεία, ενέργεια, κ.τ.λ.), αλλά αφορά και στη βελτίωση της βιωσιμότητας όλων των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, η ΕΕ χρηματοδότησε ήδη έργα στον τομέα της ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων που στηρίζονται στην κυκλική βιοοικονομία, με 3,85 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης Ορίζοντας 2020 της ΕΕ. Για την περίοδο 2021-2027, η Επιτροπή έχει προτείνει τη διάθεση 10 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη, για τρόφιμα και φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένης της βιοοικονομίας.

Υποβολή αιτήσεων:

Σε όποιο επιστημονικό πεδίο κι αν ανήκεις, το πρόγραμμα αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις εξειδικευμένη εκπαίδευση και δεξιότητες και να αποφοιτήσεις σε 3 εξάμηνα! Αν σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου για εισδοχή στο πρόγραμμα μέχρι και τις 25 Μαΐου 2024.  Δείτε την αναλυτική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2026 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστόστοπος ΠΜΣ: https://bioeconomics.edu.gr/

E-mail: info@bioeconomics.edu.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο