Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί υποτροφία για Έλληνες υπηκόους στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (Institute for Advanced Study) στο Πρίνστον

Με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα χρηματοδοτηθεί υποτροφία για Έλληνες υπηκόους στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (Institute for Advanced Study, IAS) στο Πρίνστον κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021. Στόχος της χορηγίας είναι η καλύτερη πληροφόρηση Ελλήνων επιστημόνων για το πρόγραμμα υποτροφιών του IAS και η παροχή ευκαιριών ιδιαίτερα σε νέους ερευνητές. Η υποτροφία του ΙΣΝ θα δοθεί σε νέο επιστήμονα που έχει ελληνική υπηκοότητα και θα επιλεγεί ως υπότροφος σε μια από τις 4 Σχολές του IAS, με προτεραιότητα στη Σχολή Ιστορικών Μελετών.

Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί κανένας υποψήφιος που να πληροί τις προϋποθέσεις, η υποτροφία θα δοθεί σε Έλληνα υπήκοο ανεξαρτήτως της φάσης της σταδιοδρομίας του.

Αν ο υπότροφος που θα επιλεγεί επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τη λήξη της παραμονής του στο IAS, θα λάβει επιπροσθέτως το ποσό των $20,000 από χορηγία του ΙΣΝ για υποστηριχθεί η συνέχεια της έρευνάς του στην Ελλάδα. Επιστήμονες με ελληνική υπηκοότητα καλούνται να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία.

Πληροφορίες για τη διαδικασία της αίτησης στις 4 Σχολές παρέχονται εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον καθ. Άγγελο Χανιώτη, Σχολή Ιστορικών Μελετών (achaniotis@ias.edu)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο