Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ξεκίνησε ο 4ος κύκλος δωρεάν μαθημάτων START School of Code για αποφοίτους σχολών STEM

Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δωρεάν σε περιζήτητες ειδικότητες προγραμματισμού δίνει για μια ακόμη φορά σε νέες και νέους η Socialinnov, με την υποστήριξη σημαντικών φορέων.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση έναρξης του 4ου εκπαιδευτικού κύκλου δωρεάν μαθημάτων του START School of Code: Front-End Developer Bootcamp, που υλοποιεί η Socialinnov στο πλαίσιο του προγράμματος START Project. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Costas M. Lemos Foundation, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του προγράμματος Εmpowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA), καθώς και της Deloitte ως εταίρου απασχολησιμότητας.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του START School of Code εστιάζει στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας στους 49 συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει ένας νέος Front-End προγραμματιστής. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν μέσα από διαδικασία αξιολόγησης, ενώ συνολικά το πρόγραμμα έλαβε 144 αιτήσεις, αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον των νέων ατόμων προς τον προγραμματισμό.

Πολλά είναι τα στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη δυσανάλογη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών στους τομείς STEM, παρόλο που αποδεδειγμένα αυτοί είναι οι τομείς που παρουσιάζουν παγκοσμίως τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, μηδαμινά ποσοστά ανεργίας και πολύ ελκυστικά πακέτα αποδοχών.

Στο START School of Code 2022, το 50% των ωφελούμενων είναι γυναίκες, που έχουν αποφοιτήσει από σχολές STEM και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον προγραμματισμό. Στους στρατηγικούς στόχους της Socialinnov είναι, μέσα από τα προγράμματά της, να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να στραφούν σε σχολές STEM και στον προγραμματισμό και να βοηθήσει να μειωθεί το έμφυλο χάσμα στους τομείς αυτούς.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσοι αποφοιτήσουν θα έχουν αποκτήσει πολύτιμα εφόδια για να εργαστούν στον τομέα προγραμματισμού για το web, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σε εργαστήρια ενδυνάμωσης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων.

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος του START School of Code: Front-End Developer Bootcamp έχει συνολική διάρκεια 130 διδακτικές ώρες και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023. Παράλληλα με τα μαθήματα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια επαγγελματικής και προσωπικής ενδυνάμωσης, με στόχο τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Στο τέλος του προγράμματος, θα διοργανωθεί η "Ημέρα Καριέρας" του START School of Code, όπου οι απόφοιτες και οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία συνεντεύξεων για θέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο