Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για θερινό σχολείο στο Cambridge από το Gianna Angelopoulos Programme

To Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου για τις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, διοργανώνει θερινό σχολείο δύο εβδομάδων στον τομέα της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων (high performance computing) και προκηρύσσει υποτροφίες για συμμετοχή.

Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί στο Department of Materials Science and Metallurgy του Πανεπιστημίου του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο) στις 5-16 Σεπτεμβρίου 2022.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα από αριθμητικούς αλγορίθμους στη γλώσσα προγραμματισμού C++ με ιδιαίτερη έμφαση σε παράγοντες που επηρεάζουν την επίδοση του λογισμικού. Επίσης θα γίνει εισαγωγή σε εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη πολυπύρηνων και πολυνηματικών εφαρμογών για χρήση σε υπερυπολογιστικά συστήματα πολλαπλών πυρήνων. 

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μαθήματα:

  • Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα Linux
  • Επιστημονικός προγραμματισμός με C++
  • Προγραμματισμός υψηλών επιδόσεων (Performance computing)
  • Παράλληλες αρχιτεκτονικές
  • OpenMP
  • MPI (Message Passing Interface)
  • Ανάπτυξη λογισμικού

Το σεμινάριο απευθύνεται σε πτυχιούχους στους τομείς των επιστημών, της μηχανικής και τεχνολογίας. Οι υποτροφίες προσφέρονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και μέλη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες λήγει στις 24 Ιουνίου 2022.

Προϋποθέσεις: Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο ενώ νέοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές θεωρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει το διδακτορικό τους μετά την 1η Ιανουαρίου 2017.

Οι υποτροφίες καλύπτουν διαμονή και πρωινό για 13 μέρες σε δωμάτιο κολεγίου του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, μεσημεριανό και καφέ/τσάι κατά τις μέρες του συνεδρίου καθώς και έξοδα μεταφοράς (μέχρι £500 κατόπιν παρουσίασης αποδείξεων).

Οι μεταπτυχιακοί και μεταδιδακτορικοί ερευνητές θα χρειαστεί να συμβάλουν με £250 στο συνολικό κόστος του προγράμματος, ενώ τα μέλη μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα χρειαστεί να συμβάλουν με £500, εάν παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία. Για διαδικτυακή παρακολούθηση, το κόστος είναι £120.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο