Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ) προσλαμβάνει εκπαιδευόμενους δύο φορές το χρόνο για αμειβόμενη περίοδο πρακτικής άσκησης διάρκειας έξι (6) μηνών, στο Γκρατς στην Αυστρία.

Ο κύριος ρόλος του ΕΚΣΓ, το οποίο είναι σώμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι να εφαρμόζει τις γλωσσικές πολιτικές και να προωθεί καινοτόμες πρακτικές για τη μάθηση και τη διδασκαλία των  σύγχρονων γλωσσών.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα αναλάβουν ευθύνες και συγκεκριμένα καθήκοντα σε ένα από τους τέσσερις τομείς του Κέντρου που προτείνονται για εκπαίδευση υποψηφίων. Ο κάθε τομέας αντιστοιχεί σε διαφορετικό τύπο πρακτικής άσκησης:

  • Εξειδίκευση στο χειρισμό της ιστοσελίδας του Κέντρου (Website traineeship)
  • Προγραμματισμός (Programme traineeship)
  • Εξειδίκευση και Τεκμηρίωση εγγράφων (Traineeship at the communication, documentation and resource centre – CDRC)
  • Εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης (Administration traineeship)

Σε όλες τις πιο πάνω ειδικεύσεις, οι ασκούμενοι  πρέπει να αποδείξουν το ομαδικό τους πνεύμα, την ευελιξία τους και το έντονο ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες του ΕΚΣΓ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν μηνιαίο εισόδημα αξίας 720 ευρώ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον πτυχίο (ή ισοδύναμο) και να έχουν πολύ καλή γνώση τουλάχιστον μίας από τις γλώσσες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (αγγλικά ή γαλλικά), η γνώση και των δύο θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

  • 30 Ιουνίου 2024  (για την περίοδο Οκτωβρίου 2024 έως Μαρτίου 2025)

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα πρακτικής άσκησης του ΕΚΜΓ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο