Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ευκαιρία Έρευνας στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο δέχεται αιτήσεις για Visiting Fellows, Visiting Senior Fellows, Visiting Professors από ακαδημαϊκούς ή επαγγελματίες πολιτικής που μπορεί να θέλουν να περάσουν μια περίοδο μεταξύ 6-12 μηνών στο LSE για να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα σε ένα θέμα σχετικό με την εργασία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου. 

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται στο πρόγραμμα θα εξεταστούν πρώτα από το Ελληνικό Παρατηρητήριο. Οι αιτήσεις που γίνονται δεκτές σε αυτό το στάδιο θα υποβληθούν στη συνέχεια σε μια κεντρική επιτροπή του LSE, η οποία λαμβάνει την τελική απόφαση σχετικά με τις υποτροφίες επίσκεψης.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο είναι σε θέση να προσφέρει χρηματοδότηση, ύψους £4000 ετησίως σε δύο Visiting Fellows. Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για την κάλυψη εξόδων όπως αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και άλλα έξοδα διαβίωσης για τη χρονική περίοδο (3 συνεχείς μήνες) που θα περάσουν οι επισκέπτες στο Λονδίνο. Είναι σημαντικό οι επισκέπτες να εδρεύουν στο Λονδίνο κατά την περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούνται τα σχετικά έξοδα. 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για τη χρηματοδότηση, δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη συνοδευτική επιστολή σας όταν κάνετε αίτηση στο Πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές σε κυλιόμενη βάση και εξετάζονται για έγκριση πολλές φορές τον χρόνο. Ενδεικτικά, ακολουθήστε το παρακάτω χρονοδιάγραμμα για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας κατά τη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκού έτους:

Αίτηση μέχρι το τέλος:

- Ιουνίου, για μια επίσκεψη που ξεκινά μέσα στον Σεπτέμβριο ή μετά από αυτόν.
- Αυγούστου, για επίσκεψη που ξεκινά μέσα στον Δεκέμβριο ή μετά από αυτόν.
- Οκτωβρίου, για επίσκεψη που ξεκινά μέσα στον Μάρτιο ή μετά από αυτόν.
- Μαΐου, για μια επίσκεψη που ξεκινά μέσα στον Ιούλιο ή μετά από αυτόν.

Δικαιολογητικά αίτησης

Η αίτησή σας πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Συνοδευτική επιστολή που να περιγράφει γιατί θέλετε να περάσετε χρόνο στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE.
  • Ερευνητική πρόταση που να μην υπερβαίνει τις 8 σελίδες
  • Βιογραφικό Σημείωμα.

Οι αιτήσεις στέλνονται στο παρακάτω e-mail: hellenicobservatory@lse.ac.uk

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο