Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

EUropa.S. 2020: Έρχεται για 11η συνεχόμενη χρονιά η μεγαλύτερη προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στα Βαλκάνια

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (I.R.T.E.A.) διοργανώνει για 11η συνεχόμενη επιτυχή χρονιά τη μεγαλύτερη προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στα Βαλκάνια, το EUropa.S. 2020. Το EUropa.S. είναι ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο, που απευθύνεται σε νέους και φοιτητές 18 έως 25 ετών που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις πολιτικές και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EUropa.S. διοργανώνεται φέτος στις 10 – 13 Απριλίου 2020 στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου από το I.R.T.E.A.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το 2010 κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και για ακόμη μία φορά φέτος θα συζητηθούν θέματα υψηλής σημασίας για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και οι προβληματισμοί των Ευρωπαίων πολιτών. Έλληνες και ξένοι φοιτητές θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τις θεματικές του συνεδρίου που αφορούν κρίσιμα ζητήματα, με τα οποία ασχολείται η Ευρώπη σήμερα. Κάθε Όργανο που προσομοιώνεται, έχει τη δική του ξεχωριστή ατζέντα συζήτησης και οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα Όργανα και τις θεματικές που τους ενδιαφέρουν.

Πρόκειται για ένα “παιχνίδι ρόλων” που προσομοιώνει με απόλυτη ταύτιση τις διαδικασίες και λειτουργίες τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δικαστηρίου της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες φοιτητές, στο πλαίσιο της προσομοίωσης, έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τη θέση ενός Ευρωβουλευτή, Αρχηγού Κράτους ή Κυβερνήσεως, Υπουργού Οικονομικών της Ε.Ε., Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δικαστή ή Συνηγόρου, Μέλους της Ομάδας Κρίσης, Δημοσιογράφου, Μεταφραστή ή Μέλους του Επικουρικού Προσωπικού για τις ημέρες που διαρκεί το Συνέδριο. Στόχος των συμμετεχόντων είναι να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση μέσα από τη διαρκή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με τελικό σκοπό την προώθηση της εξέλιξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η «οικογένεια» του θεσμού έχει συγκεντρώσει στα 10 χρόνια πραγματοποίησής του περισσότερους από 2.800 συμμετέχοντες φοιτητές. Παράλληλα, αναδεικνύει και επιβραβεύει τους καλύτερους συμμετέχοντες, προκειμένου να ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή τους πρόοδο και εξέλιξη.

Μέχρι το τέλος του συνεδρίου EUropa.S. 2020 οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευθούν και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πάνω στη διαπραγμάτευση εντός ενός περιβάλλοντος αντικρουόμενων συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν γνωρίσει «εκ των έσω» τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, μέσα από την ενεργή τους συμμετοχή στην όλη διαδικασία προσομoίωσης αυτών.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλική και Γαλλική (για την Επιτροπή CULT)

Παρέχονται πιστοποιητικά  παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2020.

Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το EUropa.S. 2020 θα βρείτε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.europas.irtea.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων και την ομάδα του Secretariat του συνεδρίου, στο e-mail: europas.irtea@gmail.com και τηλ: 2130250217.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο