Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ερευνητικές υποτροφίες από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών προσφέρει δύο (2) ερευνητικές υποτροφίες σε μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) από τις βαθμίδες επίκουρου/ης ή αναπληρωτή/τριας καθηγητή/τριας, καθώς και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), που κατέχει διδακτορικό τίτλο, από τις σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, για συμμετοχή στις εργασίες του Προγράμματος του Θερινού Σχολείου Harvard στην Ελλάδα.

Για το καλοκαίρι του 2023, αυτό το πρόγραμμα, διάρκειας 5 εβδομάδων, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο με θεματική «Μετανάστευση και Σύνορα: Επανεξετάζοντας την Κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν». Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους υποτροφίας οι δύο υπότροφοι θα κληθούν να παρουσιάσουν την έρευνά τους στην κοινότητα του θερινού προγράμματος.

Παροχές για τους υποτρόφους ερευνητές και ερευνήτριες

  • Ετήσιος διορισμός ως CHS Visiting Scholar in Comparative Cultural Studies, ξεκινώντας την 1η Ιουνίου 2023.
  • Πρόσβαση για ένα έτος στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard καθώς και στην υπηρεσία «Scan and Deliver».
  • Παραμονή για μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ή στο Ναύπλιο κατά τις ημερομηνίες του καλοκαιρινού προγράμματος (οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν την άνοιξη). Οι υπότροφοι θα συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα και θα αλληλεπιδράσουν με φοιτητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό. Θα παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια που διδάσκονται κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και θα δώσουν μια διάλεξη διάρκειας μιας ώρας σχετικά με τα πεδία ενδιαφέροντός τους. Το Κέντρο καλύπτει τη διαμονή, τη μεταφορά, το πρωινό και το δείπνο κατά τη διάρκεια της παραμονής των υποτρόφων στο καλοκαιρινό πρόγραμμα.
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν την έρευνά τους.
  • Πρόσκληση να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους πρότζεκτ στους ιστοτόπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου.
  • Ερευνητική επιχορήγηση έως 1500€. Επιπλέον, το Κέντρο θα καλύψει τα έξοδα ταξιδιού (μεταφορά και διαμονή) για όλες τις εκδηλώσεις / δραστηριότητες που σχετίζονται με την ερευνητική υποτροφία.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για τις ερευνητικές υποτροφίες μπορούν να γίνουν δεκτές προς εξέταση αιτήσεις από ερευνητές/τριες που απασχολούνται σε Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών των ελληνικών πανεπιστημίων. Μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα με τις σχολές στις οποίες είναι ανοικτό το πρόγραμμα Ερευνητικών Υποτροφιών στις Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να κατέχουν βαθμίδες επίκουρου/ης ή αναπληρωτή/τριας καθηγητή/τριας, ή να είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ("ΕΔΙΠ") ή Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ("ΕΕΠ") με διδακτορικό δίπλωμα.

Πληροφορίες για τη διαδικασία της αίτησης

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα Ελλάδας). Ως μέρος της διαδικασίας αίτησης, οι υποψήφιοι/ες θα υποβάλουν στα αγγλικά ένα βιογραφικό σημείωμα και μια ερευνητική πρόταση για το θέμα που θα παρουσιάσουν στο θερινό πρόγραμμα. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραχωρήσουν στοιχεία επικοινωνίας για μία συστατική επιστολή με τη μορφή ερωτηματολογίου το οποίο θα πρέπει να έχει ληφθεί έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023. Ορισμένοι υποψήφιοι και υποψήφιες μπορεί να κληθούν σε διαδικτυακές συνεντεύξεις. Όλοι/ες οι αιτούντες/ουσες θα ενημερωθούν για την αίτησή τους τον Απρίλιο του 2023.

Περισσότερες Πληροφορίες: «Ερευνητικές Υποτροφίες στις Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές»

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο