Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Erasmus Days 2019: Ενισχύοντας τον αντίκτυπο του Προγράμματος Erasmus+

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των ημερών Erasmus+, διοργανώνει στις 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.- 14:00 μ.μ. εκδήλωση στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με τίτλο: «Eίσαι μέσα στην Ευρώπη-η Ευρώπη είναι μέσα σου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Creative Europe. Αντίστοιχα, προγραμματίζονται εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου 10-12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη, που έχουν ως στόχο την προβολή των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+.

Κεντρικό άξονα της εκδήλωσης συνιστούν οι δραστηριότητες Jean Monnet, καθώς το 2019 συμπληρώνονται 30 χρόνια συνεχούς υλοποίησης δραστηριοτήτων Jean Monnet στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Οι δραστηριότητες Jean Monnet έχουν ως στόχο την προώθηση της αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα των σπουδών που αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι σπουδές στον τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούν στη μελέτη της Ευρώπης στο σύνολό της, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τόσο ως προς τις εσωτερικές όσο και ως προς τις εξωτερικές πτυχές της. Οι δραστηριότητες Jean Monnet στοχεύουν επίσης στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των φορέων χάραξης πολιτικής, προωθούν την ενεργό συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη και μελετούν το ρόλο της ΕΕ σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η συμβολή των δραστηριοτήτων Jean Monnet στη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας από ελληνικά ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, δικαιούχοι του Προγράμματος Erasmus+ (μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές) θα παρουσιάσουν βιωματικά την εμπειρία που αποκόμισαν, με γνώμονα την ανάδειξη των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και την ενίσχυση της έννοιας του Ευρωπαίου Πολίτη. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος δικαιούχοι που έχουν συμμετάσχει/συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+, υλοποιώντας σχέδια γύρω από τις εξής θεματικές: Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκές αξίες, Ευρωπαϊκή ταυτότητα, ενσωμάτωση μέσω της εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοικτή συζήτηση γύρω από τις ανωτέρω θεματικές. Επιπλέον, δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, θα παρουσιάσουν επίσης αποτελέσματα των σχεδίων τους με αναφορά στις ανωτέρω θεματικές (μουσική, θεατρικό δρώμενο, βίντεο).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.  Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 27/09/2019 εδώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Υπενθύμιση ανοικτής πρόσκλησης

Παράλληλα, το ΙΚΥ έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς στην Ελλάδα, που συμμετέχουν/έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Erasmus+, να αναρτήσουν στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu δράσεις με στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν.

Στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus Days 2019” και τις δράσεις που υλοποιούνται σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.  Στην πλατφόρμα θα βρείτε επίσης οδηγίες για την ανάρτηση των εκδηλώσεών σας. Μέχρι στιγμής, έχουν αναρτηθεί δράσεις σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Μαγνησία, Αττική και Λέσβο. Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση που προετοιμάζουν το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και το Γυμνάσιο Μυγδονίας Θεσσαλονίκης για τα  #ErasmusDays εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται και στην προηγούμενη ανακοίνωση του ΙΚΥ εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο