Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα»ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διευρύνοντας το σημαντικό έργο πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών, ηλικίας 22-30 ετών, στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019 ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη διοργανώνοντας τον 2ο Θεματικό Διάλογο και το 3ο Σεμινάριο του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα». Δηλώσεις Συμμετοχής 1-17 Νοεμβρίου 2019.

Θεματικός Διάλογος με επίκεντρο την έννοια των δικαιωμάτων

Ο Θεματικός Διάλογος θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2019 (18.00-20.30) στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) και με σημείο αναφοράς την πολυσήμαντη έννοια των δικαιωμάτων θα επικεντρωθεί στα παρακάτω ζητήματα μέσα από τη δημιουργική συνεργασία έμπειρων εισηγητών:

 • Θεόδωρος Χατζηπαντελής // Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας
  Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία: Αναγκαίες προσαρμογές και εκσυγχρονισμός
 • Ελισώ Αναστασιάδου  // Ειδική Επιστήμονας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.,
  Δ.Ν. και ΣΕΠ του ΕΑΠ
  Η προστασία της προσωπικότητας στα νέα μέσα επικοινωνίας
 • Αγγελική Νικολοπούλου // Δικηγόρος
  Δικαιώματα αιτούντων άσυλο κατά την υποδοχή

   

Σεμινάριο για ενίσχυση τεχνικών θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 22 Νοεμβρίου 2019 (10.00-16.00) στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 43, Αίθουσα 4Β). Με βασικό εισηγητή τον δικηγόρο και διδάκτορα δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης Θέμη Τζήμα στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας μέσα από την ενίσχυση της γνώσης των νέων πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος, της πολιτικής αντιπροσώπευσης και της πολιτικής συμμετοχής.

Ειδικότερα, το Σεμινάριο αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους ομαδοσυνεργατικής και ενεργητικής μάθησης στοχεύει στα εξής:

 • Να εξοικειώσει τους νέους με τη διερεύνηση και τον εντοπισμό παραδοσιακών και νέων τεχνικών επιχειρηματολογίας σε διάφορες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου.
 • Να τους καλλιεργήσει δεξιότητες σκέψης και επιχειρηματολογίας πάνω σε βασικά ζητήματα της Δημοκρατίας.
 • Να τους καταστήσει ευφάνταστους δημιουργούς πρωτότυπης επιχειρηματολογίας στη βάση ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.
 • Να τους δώσει την ευκαιρία να συναναστραφούν με πολίτες διαφορετικών γνωστικών πεδίων, ανακαλύπτοντας τη διεπιστημονικότητα της πολιτειακής παιδείας.

Η συμμετοχή στο Θεματικό Διάλογο και στο Σεμινάριο είναι δωρεάν και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή των εκπαιδευτικών δράσεων θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 17 Νοεμβρίου 2019

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή από σήμερα 1 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2019 μέσω του Παρατηρητηρίου Συνταγματικών και Θεσμικών Εξελίξεων Syntagma Watch στην ειδική υποενότητα Δράσεις – Δήλωσε Συμμετοχή.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι σχεδιασμένες με τρόπο που βοηθούν τους νέους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν ένα δίκτυο δημιουργικών συνεργασιών, αντιμετωπίζοντάς τους ως τους ιδανικότερους πρεσβευτές ενός δημιουργικού τρόπου σκέψης και δράσης για μια καλύτερη μελλοντική λειτουργία της πολιτείας και των θεσμών της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο, εδώ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο