Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δύο (2) θέσεις πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης και του Ερευνητικού Προγράμματος «Η Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση της Μετανάστευσης: οι Εξωτερικές Διαστάσεις», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) άμισθων θέσεων Πρακτικής Άσκησης διάρκειας τριών (3) μηνών (20/9-20/12/2019) για την ερευνητική και διοικητική υποστήριξη των εξής σεμιναρίων: «Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού: Η Ε.Ε., η Τουρκία και η Ελλάδα» και «Η Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η τρίμηνη πρακτική άσκηση αφορά απασχόληση στο Κέντρο συνολικής διάρκειας 20 ωρών την εβδομάδα, στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτική παρουσία στα δέκα 3ωρα απογευματινά σεμινάρια, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του κάθε κύκλου (πέντε ανά κύκλο σεμιναρίων) και που θα πραγματοποιούνται Δευτέρα και Πέμπτη.

Η πρακτική άσκηση, εκτός από εκπαίδευση στα θέματα των σεμιναρίων, μπορεί να προσφέρει προοπτική ολιγόμηνης έμμισθης απασχόλησης στην ερευνητική υποστήριξη του εν λόγω προγράμματος, μετά από σχετική αξιολόγηση.

Πιο αναλυτικά, τα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την ερευνητική τους εμπειρία, τις οργανωτικές και αναλυτικές τους δεξιότητες, την παρακολούθηση των προαναφερθέντων σεμιναρίων δωρεάν και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία και τις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας. Ήδη πάνω από 35 φοιτητές και/ή πτυχιούχοι ή κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση ή ερευνητικό έργο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet.

Στο τέλος της πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης.

Απαιτούμενα προσόντα θέσης

  • Τελειόφοιτος/η ή μεταπτυχιακός/η φοιτητής/φοιτήτρια ανθρωπιστικών σπουδών (κατά προτίμηση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών, Νομικής ή Πολιτικών Επιστημών)
  • Άπταιστα ελληνικά και αγγλικά (γραπτά και προφορικά). Η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Γνώση χρήσης υπολογιστή (άριστη γνώση Microsoft Word και Excel). Γνώση επικαιροποίησης ιστοσελίδων και χρησιμοποίησης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.
  • Υπευθυνότητα, προθυμία και εντιμότητα

Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα

  • Προϋπηρεσία σε πρακτική άσκηση, ή σε υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων ή στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων
  • Ενδιαφέρον για θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης ή/και για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ευρωπαϊκών αξιών

Κύρια καθήκοντα

  • Διοικητική και ερευνητική υποστήριξη του Κέντρου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 17 Σεπτεμβρίου 2019

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/gQivhbXixBD3A4QD7

Θα ενημερωθούν μόνο τα άτομα που θα προεπιλεγούν για συνέντευξη.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο