Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν σεμινάριο για εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων ή σε άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εταίρος του έργου με τίτλο «Entrepreneurial Learning Exchange Initiative for Sustainable Hospitality SMEs in the BalkanMediterranean Region - HELIX», που εντάσσεται στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτά, καλεί εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) ή άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης με τίτλο Blended-mobility course “Entrepreneurial Skills for Sustainable Hospitality Enterprises” που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 7-10 Μαΐου 2019 και η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στις 14-16 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο του παραδοτέου D.6.2.3 Blended-mobility course “Entrepreneurial Skills for Sustainable Hospitality Enterprises”.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Η μεταφορά, διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων στα Σκόπια θα καλυφθεί από το πρόγραμμα και δεν θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες. Αναλυτική περιγραφή και προδιαγραφές του Σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις:

Το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο 7-10 Μαΐου 2019, η εκπαίδευση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα, θα είναι διάρκειας 25 ωρών και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα εκπαίδευσης: - Η Οικονομία της Εμπειρίας και η Βιωματική Προσέγγιση στον Τουρισμό - Branding του τόπου και διαχείριση του Brand - Κοινωνική Βιωσιμότητα - Διαδικασίες Σχεδιασμού για τη Βιωσιμότητα (Σχεδιασμός υπηρεσιών, προϊόντος και εμπειρίας για τη βιωσιμότητα) - Κοινωνική Βιωσιμότητα και Εταιρική Ευθύνη - Ανάλυση των Κοινωνικών Επιπτώσεων και ΕΚΕ Σε όλους του συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Project co-funded by the European Union and national funds of the participating countries

Το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στις 14-16 Μαΐου 2019, η εκπαίδευση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, θα το παρακολουθήσουν, εκτός από τους Έλληνες συμμετέχοντες και συμμετέχοντες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΜμΕ του τομέα της φιλοξενίας
  • Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα. Ορισμός της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό και τη φιλοξενία
  • Διαχείριση της Επιχείρησης (Φιλοξενίας) με βάση τη βιωσιμότητα
  • Επισκέψεις (Field trips)

Σημειώνεται ότι, για την συμμετοχή στο Σεμινάριο Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία):

  • Πρέπει να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 07-10 Μαΐου 2019.
  • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών από την Ελλάδα στα Σκόπια είναι 10 άτομα και για τους αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Β’ μέρος του Σεμιναρίου, στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • Να είναι εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) ή να ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα του τουρισμού, της φιλοξενίας ή/και της εστίασης
  • να κατανοούν και να ομιλούν την αγγλική γλώσσα 
  • να μην έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενη δράση του συγκεκριμένου Έργου
  • να έχουν αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου σε πολύ καλή κατάσταση ή Διαβατήριο σε ισχύ

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Εκπαίδευσης θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας συμπληρωμένη την παρακάτω αίτηση ηλεκτρονικά στο email: azygoura@uth.gr ή με φαξ στο 24210 74278 έως τις 3 Μαΐου 2019. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών από την Ελλάδα στο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Σκόπια είναι 10 άτομα και για τους αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και στις δύο περιπτώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επισημαίνεται το ενδεχόμενο πιθανών τροποποιήσεων στις προδιαγραφές του παραπάνω εκπαιδευτικού σεμιναρίου, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του Έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση azygoura@uth.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο «Entrepreneurial Learning Exchange Initiative for Sustainable Hospitality SMEs in the Balkan-Mediterranean Region - HELIX» μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες: http://www.helixbalkanmed.eu και http://www.interreg-balkanmed.eu/approved-project/39/.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο