Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν ομιλίες σε θέματα τεχνολογίας από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab, είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία και είναι ανοιχτό για φίλους και φίλες που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες. Το UTech Lab πρόσφατα ανακοίνωσε δύο νέες ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουαρίο, με θέμα την Τεχνολογία Blockchain και την τεχνητή νοημοσύνη. 

 

Σχετικά με την ομιλία "Τεχνητή Νοημοσύνη: Επαφή Πρώτου Τύπου"

16/1   17:00-19:00

Τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται ραγδαία. Πολλές από τις εφαρμογές και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά εμπεριέχουν τεχνητή νοημοσύνη. Πολύ περισσότερα προϊόντα και εφαρμογές έρχονται τα επόμενα χρόνια. Τι ακριβώς είναι η τεχνητή νοημοσύνη, πώς εξελίχθηκε και ποιες είναι οι βασικές αρχές της; Τι επιταχύνει την εξέλιξη που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη; Πόσο απέχει από την ανθρώπινη νοημοσύνη; Ποιες σημαντικές εφαρμογές αναμένουμε και πώς θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας; Τι πρέπει να ξέρουμε;

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Σχετικά με την ομιλία "Η τεχνολογία Blockchain"

30/1   17:00-19:00

Το Blockchain είναι μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και κρυπτογράφησης που επιτρέπει σε εικονικά νομίσματα, όπως το bitcoin, να λειτουργούν χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου και μπορεί να μεταμορφώσει τους τρόπους που συναλλασσόμαστε και που ανταλλάσουμε δεδομένα.

Τα τελευταία χρόνια τo bitcoin έχει προκαλέσει έναν γενικό «παροξυσμό».

Το bitcoin ήταν η πρώτη εφαρμογή του blockchain, της βασικής τεχνολογίας που επιτρέπει την ύπαρξη όλων των κρυπτονομισμάτων. Στην ομιλία θα ακούσουμε τι είναι το blockchain, πώς λειτουργεί και ποιες άλλες κατηγορίες καινοτόμων εφαρμογών, πέρα από τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να υποστηρίξει. Ποια θα είναι η επίδραση του blockchain στην καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια; Τι πρέπει να ξέρουμε;

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Οι δύο ομιλίες απευθύνονται σε φοιτητές και ενήλικες. Μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν ερωτήσεις/συζήτηση. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9469 694.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο