Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής διάκριση για το ΕΜΠ στον τομέα των Μηχανικών σύμφωνα με την US News Rankings!

Η U.S. News & World Report αξιολογεί και κατατάσσει τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική έρευνα, την επιρροή και τη φήμη, παρά στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται για τη συγκεκριμένη κατάταξη, τα πανεπιστήμια αξιολογούνται σε 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών η ακαδημαϊκή επίδοση, η παγκόσμια και περιφερειακή απήχηση και φήμη της έρευνας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησης τους, οι εκδόσεις, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, η επιρροή στην έρευνα (normalized), η ποιότητα της έρευνας, οι διεθνείς συνεργασίες και η ποιότητα των διδακτορικών φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθει ότι πρόκειται για μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις σε παγκοσμίως. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διακρίθηκε στην πιο πάνω επιστημονική κατάταξη και κατέκτησε την 119η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα 600 καλύτερα Πανεπιστήμια στον τομέα των Μηχανικών για το 2019!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο