Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024: «Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα»

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μια ετήσια πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση, που εστιάζει στον Καβάφη, στο αρχείο και το έργο του, και επιδιώκει να διερευνήσει τη διεθνή απήχηση και τη σημασία της καβαφικής ποίησης μέσα από καινούριες πολιτισμικές και ακαδημαϊκές οπτικές.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024 προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις συμμετοχής που εστιάζουν στη θεατρικότητα και τη σκηνοθετική δυναμική του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή. Στο φετινό Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν δώδεκα νέοι επιστήμονες, με πρωινές και απογευματινές συναντήσεις για διάστημα έξι ημερών, από την 1η έως τις 6 Ιουλίου 2024. Η διοργάνωση περιλαμβάνει σεμινάρια με τους προσκεκλημένους εισηγητές, καθώς και παρουσιάσεις εργασιών των συμμετεχόντων, οι οποίοι είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ενθαρρύνει την ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στους συμμετέχοντες, τους επιμελητές της διοργάνωσης και τους προσκεκλημένους εισηγητές, ανοίγοντας την προοπτική γόνιμων συζητήσεων κατά τη διάρκεια των έξι ημερών του Θερινού Σχολείου, αλλά και πέρα από αυτές. Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Θερινού Σχολείου θα προγραμματιστούν πρόσθετες εκδηλώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πολιτιστικού χαρακτήρα επισκέψεις και παρουσιάσεις καλλιτεχνικών έργων.

Η γλώσσα εργασίας του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη θα είναι η αγγλική. Η γνώση της νέας ελληνικής δεν αποτελεί προαπαιτούμενο. Εντούτοις, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι επαρκώς εξοικειωμένοι με το έργο του Κ. Π. Καβάφη. Το φετινό Θερινό Σχολείο Καβάφη απευθύνεται σε συμμετέχοντες από πολλά και διαφορετικά γνωστικά και επιστημονικά πεδία, μεταξύ αυτών και τα εξής: Νεοελληνικές Σπουδές, Συγκριτική Φιλολογία, Δημιουργική Γραφή, Παγκόσμια Λογοτεχνία, Ιστορία, Μουσικές Σπουδές, Σπουδές Κινηματογράφου, Ιστορία Τέχνης, Εκπαίδευση/Παιδαγωγικά και Θεατρικές Σπουδές/ Σπουδές Παραστατικών Τεχνών.

Χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και του Αρχείου Καβάφη, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις δαπάνες για τα δίδακτρα, τη διαμονή και τη διατροφή των συμμετεχόντων. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία οικονομική απαίτηση από τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης για την κάλυψη του συνόλου ή μέρους της δαπάνης μετακίνησής τους στην Αθήνα.

Διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μελετητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους, που ενδιαφέρονται για το έργο του Κ. Π. Καβάφη, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνουν δεκτοί και ένας ή δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές, βάσει της ακαδημαϊκής τους προετοιμασίας και του ειδικού τους ενδιαφέροντος για το αντικείμενο του Θερινού Σχολείου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 20.12.2023

Μάθετε περισσότερα και κάντε την αίτηση σας εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο