Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός καινοτομίας DRAXIS Copernicus Hackathon Thessaloniki '19

Για πρώτη φορά η DRAXIS, διοργανώνει τον διαγωνισμό Copernicus Thessaloniki Hackathon στη Βόρεια Ελλάδα, από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019, μέσω του προγράμματος Copernicus Hackathons. Ο διαγωνισμός καινοτομίας, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν υπηρεσίες ή εφαρμογές δουλεύοντας σε ομάδες με σκοπό να αντιμετωπιστεί κάποια κοινωνική ή/ και περιβαλλοντική πρόκληση. 

Η βασική προϋπόθεση του διαγωνισμού, είναι  να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν οι ομάδες, τα δεδομένα που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Γεωσκόπησης Copernicus, ενώ το θέμα του διαγωνισμού είναι “Earth Observation for sustainability”.

Καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γνωρίσουν επαγγελματίες-μέντορες από ποικίλα γνωστικά πεδία.  Ο ρόλος τους θα είναι να υποστηρίζουν τις ομάδες με χρήσιμες πληροφορίες ώστε να αναπτύξουν καλύτερα τις ιδέες τους.

Στο τέλος, θα ακολουθήσει παρουσίαση από τις τρεις πρώτες ομάδες, με τα demo των εφαρμογών και των υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν, και θα δοθούν τα εξής βραβεία:

  • 3.000€ για την πρώτη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Copernicus
  • 1.500€ για τη δεύτερη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess
  • 700€ για την τρίτη ομάδα

Όμως, τα βραβεία δεν τελειώνουν εδώ. Θα υπάρξουν και ειδικά βραβεία για τις ομάδες από τους φορείς που θα υποστηρίζουν το hackathon, όπως για παράδειγμα, σεμινάρια, webinars κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο