Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δήλωσε συμμετοχή στο διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας TAP 2 OPEN Bootcamp που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τo Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων με την υποστήριξη της Crowdpolicy διοργανώνει διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας TAP 2 OPEN Bootcamp με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε χώρους πολιτισμού.

Η δράση αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών στους χώρους πολιτισμού, την υιοθέτηση νέων διεθνών καλών πρακτικών, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο του πολιτισμού και τη δημιουργία εμπειρίας και τεχνογνωσίας, μέσα από διαδικασίες ανοιχτής καινοτομίας, για μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον χώρο του πολιτισμού με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο TAP 2 OPEN Bootcamp θα αναπτυχθούν εφαρμογές για την εμπειρία του επισκέπτη κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (visitor experience) καθώς και για την ανάλυση δεδομένων και τάσεων σχετικά με τις επισκέψεις (visitor experience behaviour and data analytics). Στο Bootcamp θα συμμετέχουν μέντορες από τον χώρο του πολιτισμού και της τεχνολογίας για να συνδράμουν τους διαγωνιζόμενους με τεχνογνωσία για τα πεδία (challenges) αλλά και τις αρχές ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από εργαστήρια (workshops) για ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό (design thinking) και ευέλικτη μεθοδολογία ανάπτυξης (agile development).

Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

 • Η ανάπτυξη εφαρμογών για τα challenges visitor experience και visitor experience behaviour and data analytics
 • Η υποστήριξη της πολιτιστικής μικρο-επιχειρηματικότητας και της πολιτιστικής τεχνολογίας
 • Η καθιέρωση ανατρεπτικών τεχνολογιών (Disruptive Technologies) σε πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, εκθέσεις, αρχαιολογικούς χώρους κλπ)

Προσκαλούμε ομάδες, startups, φοιτητές και μαθητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο μεμονωμένο από τον χώρο του πολιτισμού, προγραμματιστή κοκ ή σε ομάδα να συμμετέχουν στο bootcamp το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019, στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Έλάτε να παρουσιάσετε την ιδέα σας και να διεκδικήσετε χρηματικά βραβεία!

 • 1ο βραβείο 3.000 ευρώ
 • 2ο βραβείο 2.000 ευρώ
 • 3ο βραβείο 1.000 ευρώ

Πρόγραμμα TAP 2 OPEN Bootcamp

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

 • 10:00 - 11:00 Registrations - Check in
 • 11:00 - 13:00 Kick Off meeting, Παρουσίαση του οράματος και των στόχων της πρωτοβουλίας TAP 2 Open

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

 • 10:00 Έναρξη Bootcamp - Διαγωνισμού
 • 10:00 - 11:00 Design Thinking Workshop
 • 14:00 - 15:00 Agile Development Workshop
 • 17:00 - 19:00 Παρουσιάσεις Ομάδων - Pitching
 • 19:00 - 20:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων - Networking

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Site Ενημέρωσης: http://www.crowdhackathon.com

Facebook Event: https://www.facebook.com/events

Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ.

Επικοινωνία και πληροφορίες:

Δέσποινα Δούρου, Crowdpolicy, 2169002600, tap@tap2open.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο