Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Athens Science Festival επιστρέφει!

Το Athens Science Festival  ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αλλά και ως ένα πολιτιστικό δρώμενο που αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την τέχνη!

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη και να κάνουν το θεατή μέρος της.

Με τη συμμετοχή 180.000 επιστημονικών συνεργατών, 6.500 συνεργατών, 900 ομιλητών, 350 καλλιτεχνών και 2.200 εθελοντών από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής του μέχρι σήμερα, το Athens Science Festival δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που συνολικά στα δέκα χρόνια της διοργάνωσής του έχει ξεπεράσει τους 150.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει.

Κάθε χρόνο τηρεί την υπόσχεσή του: συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Από το 2014, το Athens Science Festival παραμένει το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ που μεταφέρει τη νέα γνώση στο ευρύ κοινό μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με την επιστημονική, ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

Απολαύστε μια μικρή γεύση από προηγούμενες διοργανώσεις:

ASF2023  | ASF2022  | ASF2021  | ASF2019  | ASF2018  | ASF2017  | ASF2016  | ASF2015  | ASF2014 

Το Athens Science Festival δεν έμεινε στα όρια της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη  (TSF), στην Λάρισα  (ΤhSF), στην Πάτρα  (PSF), τα Ιωάννινα  (ISF), στην Λήμνο  (AeSF), αλλά και την Κύπρο  (MSF), ενώ στο μέλλον και άλλες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να φιλοξενήσουν τη δική τους ξεχωριστή εκδήλωση.

Πρόσκληση για εθελοντές

Θα θέλατε να γίνετε εθελοντής/ντρια στο Athens Science Festival 2024; Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης έως την Πέμπτη 29 Φεβρουραρίου 2024 στις 23:59 (ώρα Ελλάδος).

Το Athens Science Festival έχει στόχο να καταστήσει τις επιστήμες πιο φιλικές στο ευρύ κοινό και να παρέχει ερεθίσματα και κίνητρα σε άτομα κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητα τους. Οι εθελοντές μας αποτελούν την καρδιά της διοργάνωσης, όντας τόσο οι πρεσβευτές όσο και η πρώτη γραμμή του Athens Science Festival, καλωσορίζοντας και καθοδηγώντας τους επισκέπτες στον κόσμο της επιστήμης μέσα από τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Οι εθελοντές του Athens Science Festival υποστηρίζουν τις διάφορες οργανωτικές λειτουργίες με τρόπο που σχετίζεται με τις δεξιότητες, γνώσεις και ενδιαφέροντα τους.

Δήλωση συμμέτοχης / Υποβολή προτάσεων

Για να λάβετε μέρος στη διοργάνωση του Athens Science Festival 2024, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 (23.59 ώρα Ελλάδας).

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσετε παραπάνω από μία δράση στο ASF, συμπληρώστε επιπλέον φόρμα συμμετοχής (μία φόρμα ανά δράση).

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Νεφέλη Λάππα:

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕK).

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο