Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το ΑΠΘ ενοποιεί τις βιβλιοθήκες του σε 11 από 45

Με στόχο μια ολοκληρωμένη υποστήριξη στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, οι 45 βιβλιοθήκες στις Σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνενώθηκαν σε συνολικά 11 νέες βιβλιοθήκες. Η σκυτάλη της γνώσης περνά έτσι, από το "εγώ" στο "εμείς". Αυτή η νέα φιλοσοφία βρίσκεται πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 8/10, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ενοποιημένη Βιβλιοθήκη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ είχε εγκριθεί από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, ενώ οι συνενώσεις των τμηματικών βιβλιοθηκών, για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου, υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία των Κοσμητόρων και Προέδρων των Τμημάτων .

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, «η ενοποίηση των βιβλιοθηκών των επιμέρους Τμημάτων της Σχολής μας αποτελεί  μια από τις πρώτες ολοκληρωμένες προσπάθειες να ανταποκριθούμε σε μια ειλημμένη απόφαση, αυτή της επίτευξης οικονομιών κλίμακας μέσα από τη συνένωση των επιμέρους βιβλιοθηκών Τμημάτων σε επίπεδο Σχολών. Η ενοποίηση των επιμέρους βιβλιοθηκών θα συντελέσει στην  αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και την ταχύτερη πρόσβαση των φοιτητών και των ερευνητών σε μία μεγαλύτερη συλλογή τίτλων, γεγονός που θα ενισχύσει και τη διεπιστημονική συνεργασία στο επίπεδο της μάθησης αλλά και της έρευνας στο εσωτερικό της κάθε Σχολής. Όλα αυτά αποτελούν σημεία ιδιαίτερα σημαντικά για την προώθηση της βασικής λειτουργίας και αποστολής του Ιδρύματος και των Σχολών του, που είναι η εκπαιδευτική και η ερευνητική δραστηριότητα».

Η νεοσύστατη βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Σχολής, αποτελεί ενοποίηση των βιβλιοθηκών των Τμημάτων Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει στα ράφια της 50.000 τόμους βιβλίων με ιστορικές εκδόσεις, σπουδαίες συλλογές πολιτικών και οικονομικών βιβλίων, σημαντικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και την προσωπική συλλογή του αείμνηστου Θωμά Τρικούκη με περισσότερους από 1.500 τίτλους βιβλίων από διάφορες θεματικές κατηγορίες, την οποία προσέφερε ως δωρεά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Ακόμη, παρέχει πρόσβαση- μέσω συνδρομών- σε βάσεις δεδομένων, on line περιοδικά, βιβλία και πολλά άλλα βιβλιογραφικά εργαλεία. Επίσης διαθέτει μία πολύτιμη συλλογή σπάνιων βιβλίων και κλειστών συλλογών όπως οι δωρεές Μάνεση, Δαμασκηνίδη και Αντωνόπουλου. Στον χώρο της βιβλιοθήκης λειτουργεί επίσης αναγνωστήριο χωρητικότητας 100 θέσεων και νησίδες υπολογιστών.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο