Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) προκηρύσσει τον 14ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2024.
 
Εδώ και 13 χρόνια, ο ΣΕΒΤ διοργανώνει στην Ελλάδα τον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, αναδεικνύοντας τη δυναμική των νέων φοιτητών, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν νέα προϊόντα με ιδιαίτερα οικολογικά χαρακτηριστικά. Οι ιδέες αυτές μπορούν να διακριθούν εντός και εκτός των συνόρων, και επιπλέον να αποτελέσουν αντικείμενο αξιοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών.
 
Στον Εθνικό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.
 
Ο ΣΕΒΤ, με στόχο την αναβάθμιση του Διαγωνισμού, φέτος, για πρώτη φορά, προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την επιχειρηματικότητα (άρθρο 4.6 στον Κανονισμό).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 5 βραβεία:

  • Το ECOTROPHELIA χρυσό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500€ και τη συμμετοχή της ομάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA.
  • Το ECOTROPHELIA αργυρό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€.
  • Το ECOTROPHELIA χάλκινο βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€.
  • Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800€.
  • Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800€.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά: Φόρμα Συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και στη συνέχεια τον Αναλυτικό Τεχνικό Φάκελο, γραμμένο στα αγγλικά, ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΤ, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον Κανονισμό του Διαγωνισμού.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2024.

Ο Αναλυτικός Τεχνικός Φάκελος, υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΤ. Ταχυδρομικά στέλνεται μόνο η συσκευασία του προϊόντος (Γραφεία ΣΕΒΤ, Λεωφ. Κηφισίας 340, ΤΚ 154 51, Νέο Ψυχικό με την ένδειξη «ΣΕΒΤ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2024». Σφραγίδα ταχυδρομείου έως 17/5/2024).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Δρ Ν. Καπετανάκου (Τ: 210 6711177, 6723215, e-mail: natkap@sevt.gr).

Χρήσιμα έγγραφα:

Ανακοίνωση

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο