Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θέσεις για Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πρακτική άσκηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται κυρίως, στη Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης, στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφόρησης, στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης και στη Διεύθυνση Διερμηνείας.

Οι υποψήφιοι, κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου στις νομικών, πολιτικών, οικονομικών επιστημών ή συναφούς κλάδου ή για την πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Διερμηνείας, τίτλo διερμηνείας συνεδριάσεων.

Ειδικότερα για την πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Διερμηνείας, απευθύνεται πρωτίστως σε νέους πτυχιούχους διερμηνείς συνεδριάσεων, των οποίων οι γλωσσικές γνώσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη Διεύθυνση. Σκοπός είναι να δοθεί στους νέους διερμηνείς η δυνατότητα να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους στη διερμηνεία και ιδίως στη νομική διερμηνεία, μέσω μελέτης δικογραφιών, ορολογικής έρευνας και εξάσκησης σε καμπίνα διερμηνείας.

Για υπηρεσιακούς λόγους, είναι επιθυμητή η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Διάρκεια: 10 - 12 εβδομάδες

Πόλη: Λουξεμβούργο

Μηνιαίο Επίδομα: 1.468€ καθαρά, ανά μήνα

Μια συνεισφορά ύψους 150 ευρώ για τα έξοδα ταξιδίου πραγματοποιείται επίσης στους καταβαλλόμενους εκπαιδευόμενους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται 200 χιλιομέτρα ή και περισσότερο από την έδρα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχουν δύο περίοδοι πρακτικής άσκησης:

  • από 1 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου
    Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2023

     
  • από 16 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου (πρακτική στο επιμελητήριο)
    από 1 Οκτωβρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου (πρακτική άσκηση στα διοικητικά τμήματα)
    Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1 Φεβρουαρίου έως 15 Απριλίου 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και στο Ενημερωτικό Φυλλάδιο.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο