Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Ιωάννινα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Στο Χθες, στο Σήμερα, στο Αύριο: Προκλήσεις και Προοπτικές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 1-5 Ιουλίου 2019.

Το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια πάνω στον τομέα τον Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως του επιτυχημένου ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο: «Human Rights in a Changing World: Research and Applied Approaches” (2016), την έκδοση του επιστημονικού τόμου «Human Rights in A Changing World» από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Nova Sciences Publications, τη συνεργασία με διάφορους διεθνείς φορείς πάνω στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ένταξη μαθήματος στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α..

Το Θερινό Σχολείο έχει την υποστήριξη των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Οι Ομιλητές είναι καθηγητές και ερευνητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, από Ιδρύματα, Μουσεία και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το θερινό σχολείο, θα δοθούν ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και πιστοποίηση συμμετοχής.

Tο Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες αλλά και σε όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με διάφορους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (απόφοιτους, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες).  

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Άρτεμις Γιώτσα.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ψυχολογία
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειδική Αγωγή
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δίκαιο
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Παιδιά
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πρόσφυγες
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ιατρική

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/06/2019

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο