Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής (1-10 Ιουλίου 2019)

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το τρίτο Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής από τις 1 έως τις 10 Ιουλίου 2019.

Τα μαθήματα καλύπτουν την ιστορία του νομίσματος από τις απαρχές έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους και περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε νομισματικές συλλογές (Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, Νομισματική Συλλογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου/ΚΙΚΠΕ) καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αλλοδαπούς και Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και επιστήμονες από τον χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και σε Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, αλλά και σε όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της νομισματικής. Οι διαλέξεις και οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Στο Θερινό Σχολείο αυτού του έτους θα διδάξουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, κ.κ. Σοφία Κρεμύδη, Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου, Σοφία Ζουμπάκη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Andrew Meadows, η καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. κα. Σελήνη Ψωμά, ο αναπληρωτής διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής στο Radboud University Nijmegen, κ. Παναγιώτης Ιωσήφ και η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΙΙΕ κα. Ελένη Φάσσα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας: numismatics@eie.gr, τηλ.: 210 7273621.

Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών eduguide

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο