Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

7ος Kύκλος Προγράμματος Eπιτάχυνσης OK!Thess

Την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά, προσφέρει για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα του OK!Thess*. Οι υποβολές για τον έβδομο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου του ΟΚ!Τhess, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου στους χώρους του ΟΚ!Τhess, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι είναι το OK!Thess;

To OK!Thess είναι η προ-θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει ως σκοπό την δημιουργία και ανάδειξη μιας νέας επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη μέσω της υποστήριξης εκείνων που επιθυμούν να δοκιμαστούν στον επιχειρηματικό «στίβο».

Στις ομάδες που το OK!Thess φιλοξενεί προσφέρει υπερσύγχρονο χώρο και υποδομή με γρήγορο internet (100/100mbps). Επίσης, εξειδικευμένα εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring σε εξειδικευμένα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες. Τρεις κύκλοι στήριξης διενεργούνται κάθε χρόνο και η ισχύουσα χρέωση είναι €150 ανά ομάδα για κάθε κύκλο. Ο κύκλος τελειώνει με το λεγόμενο Demo Day - μια ημέρα επίδειξης η οποία πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο. Σ’αυτή καλούνται αφ’ ενός ενας επαρκής αριθμός επενδυτών, αφ’ ετέρου ομάδες που είναι σχετικά ώριμες για επένδυση από όλη την πόλη. Έτσι πετυχαίνουμε κρίσιμη μάζα για ένα καλύτερο match ανάμεσα στις startups και στους επενδυτές.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 140 αιτήσεις από όπου 47 ομάδες επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Επτά ομάδες είναι ήδη στην αγορά ενώ μια από αυτές έχει ήδη πωλήσεις άνω των €100.000. Κατα την διάρκεια των έξι προηγούμενων κύκλων έμπειροι εισηγητές και mentors παρέδωσαν  επιχειρηματικά εργαστήρια μεταφέροντας πολύτιμες γνώσεις από την πραγματική αγορά.

Το OK!Thess είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε προωθεί την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, συνεπώς υπάρχουν και δράσεις που είτε είναι ανοιχτές σε όλη την πόλη, είτε γινονται σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς.  Σ’ αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται αφ’ ενός meetups που προωθούν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε εστιασμενους τεχνολογικούς τομείς (π.χ meetup ομάδων που χρησιμοποιούν Machine Learning, Blockchain ή άλλες τεχνολογίες) και αφ’ετέρου παρουσιάσεις οικονομικών εργαλείων όπως μικροπιστώσεις. Υπάρχουν επίσης διαγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως το Startup Weekend ή το Match and Develop που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το OK!Thess, την Εθνική Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

*Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα 4 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ και ΑΤΕΙΘ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο