Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

10ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης της ELSA Greece

Ο 10ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης της ELSA Greece, θα διεξαχθεί στις 17-19 Μαΐου 2024 στην Αθήνα

Πρόκειται να προσομοιώσει τέσσερεις δίκες. Επιχειρώντας μια ολιστική προσέγγιση του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης, θα προσομοιωθούν οι τρεις παραδοσιακές δίκες Διοικητικού, Ποινικού, Πολιτικού Δικαστηρίου, και φέτος, για πρώτη χρονιά, με αφορμή την επετειακή διοργάνωση του διαγωνισμού θα προσομοιωθεί μια τέταρτη δίκη σχετική με το Ναυτικό Δίκαιο, κατά την διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων.

Οι υποθέσεις τις οποίες θα κληθούν να μελετήσουν και να υποστηρίξουν οι συμμετέχοντες/ -ουσες σε κάθε δικαιοδοσία θα είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Υποβολή αιτήσεων:

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά όσοι διαθέτουν την ιδιότητα του προπτυχιακού/ής φοιτητή/τριας Νομικών Σχολών της χώρας. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece, είναι ατομικές. 

Έχετε, ωστόσο, τη δυνατότητα να δηλώσετε την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην ίδια ομάδα με ακόμη δύο (2) άτομα (σύνολο συμμετεχόντων/-ουσών ανά ομάδα: 3), τα οποία έχουν επίσης αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην ίδια Δικαιοδοσία. Σε περίπτωση που επιλεγείτε, για να συμμετέχετε στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης, θα τοποθετηθείτε, κατά προτεραιότητα, στην ίδια ομάδα με τους συμπαίκτες που έχετε προτείνει, υπό την προϋπόθεση ότι και οι ίδιοι έχουν επιλεγεί ως συμμετέχοντες. Στο τέλος της αίτησης τίθεται το εξής ερώτημα: ''Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί κάποιος από τους προτεινόμενους συμπαίκτες σας, επιθυμείτε την ένταξή σας σε άλλη ομάδα;''. Σε περίπτωση που η απάντησή σας στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική, η συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό είναι πιθανή και με ομάδα διαφορετική από την προτεινόμενη. Σε περίπτωση που η απάντησή σας είναι αρνητική, η συμμετοχή σας είναι πιθανή μόνο με την ομάδα που έχετε προτείνει. Αν δεν επιλεγεί κάποιο μέλος της ομάδας που προτείνετε και έχετε απαντήσει αρνητικά δεν θα συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής μόνο σε μία από τις τρεις δικαιοδοσίες.

Φόρμα συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής & Τρόπος διεξαγωγής:

Το κόστος συμμετοχής στο Διαγωνισμό ανέρχεται στα 55 ευρώ για μέλη, 60 ευρώ για μη μέλη, για κάθε άτομο. Το ποσό αυτό καταβάλλεται, εφόσον ο αιτών έχει επιλεγεί και η καταβολή λειτουργεί ως επιβεβαίωση της συμμετοχής του.

Αξιολόγηση αιτήσεων:

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από καθηγητές και καθηγήτριες των τριών Νομικών Σχολών (Υπεύθυνοι Δικαιοδοσίας) της χώρας, οι οποίοι και θα επιλέξουν αξιολογώντας με αντικειμενικά κριτήρια, κοινά και για τα τρία πανεπιστήμια, τις υποβληθείσες αιτήσεις.

Πριν συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στον Διαγωνισμό, διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Διεξαγωγής του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης της ELSA Greece και τον Κανονισμό του Διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 5 Ιανουαρίου και ώρα 23.59 EEST.

Επικοινωνία:

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στις ακόλουθες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Αντιπρόεδρος Εικονικών Δικών – Επικεφαλής Διοργάνωσης:
Μαριλένα Μπάτου (mootcourtcompetitions@gr.elsa.org)

Ειδικοί/-ές Συνεργάτιδες ΕΔΕΔ - Υπεύθυνος για τη Διοικητική Δικαιοδοσία:
Αθηνά Μπεστητζάνου, Νικόλαος Τσιρώνης (administrativemootcourt@gr.elsa.org)

Ειδικές Συνεργάτιδες ΕΔΕΔ - Υπεύθυνες για την Πολιτική Δικαιοδοσία:
Ολυμπία Πισκοντάκη, Θεώνη Παπακωνσταντίνου (civilmootcourt@gr.elsa.org)

Ειδικοί Συνεργάτες ΕΔΕΔ - Υπεύθυνοι για την Ποινική Δικαιοδοσία:
Ράνια Σαϊνίδου, Αλεξία Παπαηλιοπούλου (criminalmootcourt@gr.elsa.org)

Ειδικές Συνεργάτιδες ΕΔΕΔ - Υπεύθυνοι Ναυτικής Εικονικής Δίκης
Ευτυχία Φαναροπούλου, Ελίνα Σέγγου (maritimemootcourt@gr.elsa.org)

Ειδικές Συνεργάτιες ΕΔΕΔ - Υπεύθυνοι Οργανωτικών Ζητημάτων:
Κυριακή Μαμουγιώργη, Αναστασία Καραμπεσίνη, Στέλλα Μανωλίτση (nmcc.dir@gr.elsa.org)

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο