Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

4o Συνέδριο με θέμα: Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες: τάσεις και εξελίξεις στην έρευνα και στις πολιτικές

Μέγαρο Μουσικής Μ2 Θεσσαλονίκης

Πέντε χρόνια μετά το πρώτο συνέδριο (2014, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετά την πραγματοποίηση δύο ακόμη συνεδρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το τέταρτο συνέδριο για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες προσκαλεί τους μελετητές, αλλά και τους φορείς χάραξης πολιτικής σε μια ακόμη συνάντηση με σκοπό την καταγραφή της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία ευκαιριών για νέες συνεργασίες.

Στο συνέδριο του 2019, η έμφαση δίνεται στο ρόλο της τεχνολογίας και της δικτύωσης ως βασικών συντελεστών του περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσονται οι ΠΔΒ. Η ολοένα εντεινόμενη ψηφιοποίηση και η δικτύωση επηρεάζουν το σύνολο σχεδόν της παραγωγής, της εργασίας και της κατανάλωσης στους δημιουργικούς και πολιτιστικούς κλάδους, δημιουργώντας μια σειρά από ανοικτά ερωτήματα για την έρευνα και θέτοντας μια σειρά από ζητήματα για την πολιτική. Πολλά από αυτά, δεν αφορούν αποκλειστικά τις ΠΔΒ, ωστόσο ο, εν πολλοίς άυλος και συμβολικός, χαρακτήρας των τελευταίων τις εντάσσει στους κατεξοχήν επηρεαζόμενους τομείς δραστηριότητας.

3η πρόσκληση για υποβολή περιλήψεων (15 Φεβρουαρίου 2019).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες, τις ημερομηνίες και την συμμετοχή, μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις:

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 – Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Συνδιοργάνωση

  • Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ
  • Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ΑΠΘ
  • Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο