Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

300+ Φοιτητές Ιατρικής σε νησιά μέσω του προγράμματος «Ιατρική Απόβαση 2019»

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα θεσμός, που μετρά περισσότερα από έτη υλοποίησης, διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», ήδη από το 1997, πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Με το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Ιατρικής-μέλη της ΕΕΦΙΕ από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο έτος των σπουδών τους. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούμενη κλινική εμπειρία των συμμετεχόντων.

Βασικός στόχος είναι η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στους Ιατρούς και το προσωπικό των Μονάδων Υγείας. Η ενίσχυση του έργου τους είναι σημαντική, λόγω όχι μόνο της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και της επίκαιρης πραγματικότητας των προσφυγικών κυμάτων, η οποία πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη.

Συμπληρωματικά, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου 2019.

Προορισμοί

Μονάδες Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία & Αγροτικά Ιατρεία) σε περισσότερους από 40 ηπειρωτικούς και νησιωτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς σας περιμένουν! Δείτε τους προορισμούς εδώ.

Μετακινήσεις

Μειωμένα έξοδα μετακίνησης προσφέρονται για την πλειονότητα των προορισμών. Οι χορηγοί μας έχουν μεριμνήσει για αυτό και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων ΙΑ 2019

Υπενθυμίζουμε ότι το διαχρονικό εθελοντικό πρόγραμμα ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής των 7 Ελληνικών Ιατρικών Σχολών με βασικές προϋποθέσεις να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο έτος των σπουδών τους και να είναι εγγεγραμμένα μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.

Σχετικά με τον τρόπο κατανομής των συμμετεχόντων, τα στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν θετικά στην κατανομή και θα περιέχονται στην αίτηση είναι:

  1. Το έτος σπουδών. Το 6ο έτος έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τα άλλα δυο, το 5ο μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με το 4ο (όσοι πεμπτοετείς συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα η αίτησή τους θεωρείται ίση με των τεταρτοετών σε σχέση με το έτος).
  2. Η διπλή αίτηση πριμοδοτείται.
  3. Η μη εκδήλωση προτίμησης προορισμών πριμοδοτείται.
  4. Η παρακολούθηση κάποιας δράσης (Ημερίδα, Σεμινάριο κλπ) που διοργάνωσε το εκάστοτε Παράρτημα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, από όσες αναφέρονται στη σχετική λίστα εντός της αίτησης (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης)
  5. Η παρακολούθηση του 25ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας ή του 24ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (για το 24ο ΕΣΦΙΕ απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης, για το 25ο ΕΣΦΙΕ η πιστοποίηση συμμετοχής θα γίνει από τη λίστα συνέδρων που συμπλήρωσαν τις απαραίτητες για την απόκτηση πιστοποιητικού ώρες παρακολούθησης, οπότε δε χρειάζεται να αποστείλετε πιστοποιητικό, απλά να το δηλώσετε στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης, το 25ο ΕΣΦΙΕ πριμοδοτείται περισσότερο)
  6. Η πιστοποίηση BLS/AED από την ERC (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  7. Η πιστοποίηση ATLS ή ALS (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  8. Η συμμετοχή σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα σχετιζόμενο με την Ιατρική (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  9. Τελευταίο κριτήριο σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι ίσες ως προς τα παραπάνω είναι η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης.
  10. Η επιλογή φύλου δεν αποτελεί κριτήριο στην κατανομή (θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση των μονών αιτήσεων, για να μετατραπούν σε διπλές μέσω συνδυασμού τους με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής)

Μπορείτε να υποβάλετε είτε ΜΟΝΗ ΑΙΤΗΣΗ,  είτε ΔΙΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ.
Η αξιολόγηση των διπλών αιτήσεων θα γίνει με βάση τα συνολικά κριτήρια που συγκεντρώνουν και οι 2 υποψήφιοι, ενώ για τις μονές αιτήσεις η Οργανωτική Επιτροπή θα είναι υπεύθυνη να τις συνδυάσει, έτσι ώστε να προκύψουν ζευγάρια ίδιο φύλου με αντίστοιχα κριτήρια.

Είναι απαραίτητο να αποστείλετε τα πιστοποιητικά που ζητούνται άμεσα μετά την υποβολή της αίτησής σας,  προκειμένου να ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην αίτηση.
Περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο αποστολής τους θα περιλαμβάνονται στη φόρμα της Αίτησης Συμμετοχής. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο