Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων NEOLAiA έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων NEOLAiA έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή συμμαχία πανεπιστημίων NEOLAiA, μέλος της οποίας είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΕ, η συμμαχία NEOLAiA βρίσκεται στη λίστα των Ευρωπαϊκών Συμμαχιών Πανεπιστημίων (European University Alliance) που θα τύχουν χρηματοδότησης για τέσσερα χρόνια, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 14,25 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η συμμαχία μας, NEOLAiA, έχει επελέγει μαζί με άλλες 6, ανάμεσα σε 39 νέες συμμαχίες που υπέβαλαν αίτηση για χρηματοδότηση, με ποσοστό επιτυχίας 15%. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πλέον το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που συμμετέχει σε μια χρηματοδοτούμενη νέα συμμαχία».

Σε συνέχεια της δήλωσής του ο Πρύτανης Πουγιούτας ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποφάσισε συνειδητά να ακολουθήσει το δύσκολο μονοπάτι της ίδρυσης μιας νέας συμμαχίας, αντί της προσάρτησης σε μια υφιστάμενη (2019, 2020), για την επίτευξη των εξής στόχων:

  • Συνεργασία αποκλειστικά με διακεκριμένα διεθνή πανεπιστήμια για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής φήμης και τη διατήρηση υψηλών προτύπων αριστείας
  • Ενεργός συμμετοχή στον προσδιορισμό της στρατηγικής και των αρχών της συμμαχίας, προκειμένου αυτή να αντανακλά την ηθική και τις φιλοδοξίες του Πανεπιστημίου
  • Διατήρηση ενός ηγετικού προφίλ και πρωτοποριακού ρόλου στο χώρο της Διεθνούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. »

Κλείνοντας, ο Πρύτανης ανάφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση σε όλους τους συναδέλφους μου στα πανεπιστήμια της συμμαχίας, και ιδιαίτερα στην αφοσιωμένη ομάδα μου εδώ στο πανεπιστήμιο, που εργάστηκαν ακούραστα και συλλογικά τα τελευταία δύο χρόνια. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, για τη σημαντική του συνεισφορά. Εκφράζω επίσης τις ευχαριστίες μου στην κ. Μαριάννα Χαραλάμπους από το Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFF), για τις εξαιρετικές προσπάθειές της. Τέλος, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Δρα Μέλπω Ιακωβίδου, Διευθύντρια του γραφείου Erasmus+ και NEOLAiA Alliance Unit, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή και που αποτελεί το δεξί μου χέρι καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρύτανης τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων NEOLAiA, αποτελείται από άλλα οκτώ σημαντικά ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του Πανεπιστημίου Bielefeld στη Γερμανία, του Πανεπιστημίου Örebro στη Σουηδία, του Πανεπιστημίου Salerno στην Ιταλία, του Πανεπιστημίου Jaen στην Ισπανία, του Πανεπιστημίου Tours στη Γαλλία και του Πανεπιστημίου Ostrava στην Τσεχική Δημοκρατία, Siauliai State University of Applied Sciences στη Lithuania και το Stefan Cel Mare University of Suceava στη Ρουμανία. Το μότο της συμμαχίας: «Μετα-μορφώνοντας για μια Συμπεριληπτική Ευρώπη».

Η πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+, έχει ως στόχο να ενισχύσει μια νέα γενιά Ευρωπαίων ικανών να σπουδάσουν και να εργαστούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος ακαδημαϊκών πεδίων. Μέσω των συμμαχιών αυτών, προωθείται η διεθνής συνεργασία και κινητικότητα, υποστηρίζεται η ανάπτυξη κοινών ακαδημαϊκών προγραμμάτων και ερευνητικών πρωτοβουλιών, που επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτήσουν ακαδημαϊκούς τίτλους συνδυάζοντας σπουδές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Με δέσμευση για αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και την κοινωνική ευθύνη, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει μια φοιτητοκεντρική και συμπεριληπτική εκπαιδευτική εμπειρία σε μια πολυμορφική φοιτητική κοινότητα. Με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, το Πανεπιστήμιο εξοπλίζει τους φοιτητές με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που απαιτούνται για να διακριθούν σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο χώρο. Μέσω της συμμετοχής του στο NEOLAiA, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του για την προώθηση μιας συμπεριληπτικής Ευρώπης και τη δημιουργία ευκαιριών για διεθνή συνεργασία και κινητικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τη συμμετοχή του στη NEOLAiA Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://neolaiacampus.eu/.

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο