Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Τελευταίες Εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων στη Ν.Α. Μεσόγειο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Τελευταίες Εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων στη Ν.Α. Μεσόγειο»

Στις 9 Φεβρουαρίου 2023, οι Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Οι Τελευταίες Εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων στη Ν.Α. Μεσόγειο». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της νεοσύστατης Έδρας Κυπριακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία θεσμοθετήθηκε και λειτουργεί στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ χάρη σε δωρεά που χορήγησε η κυπριακή Κυβέρνηση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ Καθ. Στράτος Στυλιανίδης και ο Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη Καθ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΠΛ Καθ. Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Καθ. Παναγιώτης Γκλαβίνης και ο Επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νομικής Σχολής του ΠΛ Καθ. Αντώνης Μανιτάκης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η προσπάθεια της Ελλάδας και της Κύπρου για ενεργειακή αυτονόμηση μέσω της έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενώ αξιολογήθηκαν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα της ενέργειας. Εν συνεχεία, τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθεί η σύνδεση του τομέα της ενέργειας με την εξωτερική πολιτική.

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο