Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Επίσκεψη του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Συζητήθηκε συνεργασία με την Πρεσβεία και τα πανεπιστήμια της Σαουδικής Αραβίας

Ο Εξοχότατος Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khaled Mohammed Alsharif, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενος από μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας. Κατά την επίσκεψή του, ο Πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, τη Διευθύντρια του Τμήματος Εισδοχής Διεθνών Φοιτητών κ. Ρία Μορφίτου, τον Ανώτερο Σύμβουλο Εισδοχής Διεθνών Φοιτητών κ. Παναγιώτη Βότση και φοιτητές από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας παρουσίασε στον Πρέσβη πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εστιάζοντας στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρεται. Τόνισε επίσης τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές κατατάξεις και ιδιαίτερα την κατάταξή του μεταξύ των κορυφαίων 501-600 πανεπιστημίων στον κόσμο (Times Higher Education World University Rankings 2023).

Ο Πρέσβης κ. Khaled Mohammed Alsharif μίλησε ακολούθως για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας για τη συνδιοργάνωση σειράς εκδηλώσεων και εξέφρασε την επιθυμία του να υποστηρίξει αυτή τη συνεργασία. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις διεθνείς του προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με πανεπιστήμια της Σαουδικής Αραβίας σε διάφορους τομείς. Ο Πρέσβης είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τους Σαουδάραβες φοιτητές για την εμπειρία τους κατά τη διαμονή τους στην Κύπρο και τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κλείνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πάντα στη διάθεση της Πρεσβείας για να βοηθήσει και να στηρίξει την Πρεσβεία και τους φοιτητές της Σαουδικής Αραβίας.

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο