Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θερινό Σχολείο “JMCoE VisuALEU Academy”

Θερινό Σχολείο “JMCoE VisuALEU Academy”

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, το φετινό καλοκαιρινό σχολείο Summer School JMCoE VisuALEU Academy που διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Το Θερινό Σχολείο είναι μια ετήσια, διεθνής εκδήλωση που επικεντρώνεται στην ανάλυση πολιτικής της ΕΕ καθώς και στις κοινωνικές και εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ.

Ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών/διδασκόντων από το Jean Monnet Centre of Excellence “Visualising, Analyzing and Learning about EU Studies – VisuALEU” καθώς και από τα δύο Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος πραγματοποίησαν εντατικές συνεδρίες παρέχοντας μάθηση υψηλής αξίας στους συμμετέχοντες σε δύο μέρη:

Α) το μέρος των Κοινωνικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, που εστιάζει σε πανοραμικές απόψεις γνώσεων της ΕΕ που επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση, την παγκόσμια πολιτική, τις κοινωνικές πολιτικές, τις αξίες, την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολυπολιτισμικότητα και χρησιμεύει ως μοναδική εικόνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μαζί με τις γνώσεις της ΕΕ για τις πολιτικές ασφάλειας και στρατηγικής. διακυβέρνηση και ζητήματα εμπιστοσύνης και πολυπολιτισμικής ποικιλομορφίας.

Β) Το μέρος της Ανάλυσης Πολιτικής, που είναι κατά βάση πολυεπιστημονικό, εστιάζοντας στην ανάλυση περιεχομένου πολιτικής και στη χρήση λογισμικού και τεχνικών ανάλυσης για την ανάλυση πολιτικών με δεδομένα της Eurostat.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 5 μέρες του Θερινού Σχολείου στο κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube. 

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο