Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών και των προσφερόμενων μαθημάτων της Υδραυλικής Μηχανικής, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Τεχνικής Υδρολογίας, φοιτητές του Τμήματος επισκέφτηκαν την Παρασκευή 05 Μαϊου 2023 το Οινοποιείο Καμαντέρενα στο Στρουμπί, το φράγμα Κανναβίου και τα αρχαία πατητήρια στην Γεροσκήπου.

Οι φοιτητές και ο συνοδός καθηγητής τους, κ. Ιωσήφ Καπελλάκης, αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου Καμαντέρενα, ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στον κόσμο, από τους οινολόγους κ. Στέφανο Στεφάνου, υπεύθυνο οινοποιείου και κ. Λουκά Παπαλουκά, υπεύθυνο παραγωγής, ενώ μετά έγινε αναλυτική παρουσίαση της μονάδας επεξεργασίας και διαχείρισης των λυμάτων του οινοποιείου από τον υπεύθυνο μηχανικό κ. Χριστόδουλο Κύρου. Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο φράγμα Κανναβιού ώστε να τονιστεί ο ρόλος του φράγματος στην υδραυλική μηχανική και της τεχνητής λίμνης στον υδρολογικό κύκλο, ενώ η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα αρχαία πατητήρια της Γεροσκήπου και ενημέρωση επί της παραγωγής και διαχείρισης λυμάτων στην αρχαιότητα.

Δια μέσου αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής, οι φοιτητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τους κλάδους της μηχανικής περιβάλλοντος, της υδραυλικής μηχανικής και της τεχνικής υδρολογίας, που είναι σημαντικά πεδία ενασχόλησης των πολιτικών μηχανικών.

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο