Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τμήμα
Μηχανολόγων Μηχανικών
Τίτλος Προγράμματος
Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα (MSc in Energy and Environmental Developments)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα» εστιάζει το ενδιαφέρον του σε τρεις άξονες:

  1. Την Τεχνολογία
  2. Την Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
  3. Τις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους φοιτητές του όλη την απαραίτητη, αλλά και συνθετική γνώση σχετικά με τα παραπάνω πεδία, αλλά κυρίως να ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της δικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα θέματα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Το ΠΜΣ έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματικών πεδίων της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της επιστημονικής ομάδας που υλοποιεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Για το σκοπό αυτό στο σχεδιασμό του έχουν περιληφθεί, επιπλέον των σύγχρονων και πρωτοποριακών του μαθημάτων, εξειδικευμένα σεμινάρια, εργαστήρια (workshops), μελέτες περιπτώσεων πραγματικών προβλημάτων επιχειρήσεων και σύνδεση με τον ακαδημαικό και τον επαγγελματικό χώρο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Το ΠΜΣ απευθύνεται:

  • Σε διπλωματούχους ή πτυχιούχους μηχανικούς (απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών ή ΤΕΙ και αποφοίτους σχολών θετικών επιστημών ή οικονομικών σχολών).
  • Σε στελέχη δημόσιας διοίκησης, υπουργείων, οργανισμών αυτοδιοίκησης, ενεργειακών και περιβαλλοντικών φορέων, και γενικά οργανισμών και εταιρειών που ασχολούνται με την ενεργειακή πολιτική και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Σε στελέχη τραπεζών και χρηματοοικονομικών φορέων γενικότερα που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδύσεων.
  • Σε οικονομολόγους, νομικούς και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα.

Διαβάστε αναλυτικά για τις επαγγελματικές προοπτικές στους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος εδώ.

Δείτε τι είπαν απόφοιτοι του ΠΜΣ εδώ.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο