Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

«Πανόραμα» ευκαιριών, σε πείσμα των καιρών

To άρθρο της Καθημερινής αναφέρεται στο "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας", τη μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα από τον καθηγητή του ΟΠΑ κύριο Λαδόπουλο. H εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει τους νέους για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δυναμικοί κλάδοι της οικονομίας και ταυτόχρονα να αναδείξει “την ‘Αλλη Ελλάδα’ της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στην έκτη χρονιά του συνεδρίου, που είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα, θα συμμετάσχουν περίπου 190 ομιλητές, που θα μιλήσουν για τις εξελίξεις στους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι παραδοσιακοί πυλώνες του ελληνικού επιχειρείν (ναυτιλία, τουρισμός, γεωργία, τρόφιμα), οι υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού τομέα (τράπεζες, ασφάλειες), αναδυόμενοι τομείς όπως τα logistics και κλάδοι τεχνολογιών αιχμής, όπως η πληροφορική. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα και φέτος στο πλαίσιο του συνεδρίου τα workshops, οι συζητήσεις χωρίς ατζέντα και οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Οι συμμετέχοντες νέοι θα μπορούν επίσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα "Business Days", δηλαδή εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. 

"Κι όμως, υπάρχει η «άλλη Ελλάδα» – και δεν εγκαταλείπει τη μάχη. Η φράση είναι από τις αγαπημένες του Ιορδάνη Λαδόπουλου, πρώην καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος, μετά τη συνταξιοδότησή του το 2004, έχει γίνει ακόμα πιο ενεργός στην προώθηση της διά βίου αποστολής που έχει αναλάβει: να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στις επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, το φετινό «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», που ο κ. Λαδόπουλος και η ομάδα του διοργανώνουν μεταξύ 1-3 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα από πλευράς προσέλευσης..."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο