Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στην "Μέκκα" των μεταπτυχιακών

Στο άρθρο του Fortune Greece αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ως πόλου έλξης φοιτητών για μεταπτυχιακές σπουδές. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σήμερα τρία πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Τα τρία αυτά Πανεπιστήμια προσφέρουν 133 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Πολλά από αυτά προσφέρονται φέτος για πρώτη φορά.

"Πόλος έλξης μεταπτυχιακών φοιτητών η Θεσσαλονίκη, με 130 προγράμματα δομημένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εξωστρεφές αποδεικνύεται το «εκπαιδευτικό προϊόν», που παράγουν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες καταγράφεται μία σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων πτυχιούχων – από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό- που επιθυμούν να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην πόλη. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας διαθέτουν ένα σύνολο 133 μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα γνωστικών και επιστημονικών αντικειμένων και είναι δομημένα πάνω στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας...."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο