Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δημοκρίτειο: Με διεθνή διαπιστευτήρια το Τμήμα Ιατρικής

Στο άρθρο αναφέρονται οι επιτυχίες του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα της Πνευμονογικής Κλινικής. Μέλη ΔΕΠ της κλινικής ανέπτυξαν καινοτόμο μέθοδο για την θεραπεία πνεμονικών νόσων, όπως το Σύνδρομο Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Με τη μέθοδο αυτή, λαμβάνονται ενήλικα βλαστικά κύτταρα με λιποαναρρόφηση από τον λιπώδη ιστό του ασθενούς, υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία και ενεργοποίηση στο εργαστήριο και στη συνέχεια εγχέονται ενδοβρογχικώς σε τρεις δόσεις. Πρόκειται για την πρώτη θεραπευτική απόπειρα αυτής της μορφής σε διεθνές επίπεδο, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν αξιοσημείωτη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας των ασθενών.

Το Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ, διαθέτει ένα από τα δύο πιστοποιημένα πειραματικά χειρουργία στη χώρα που επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων μεθόδων. Το Τμήμα λειτουργεί από το 1985, διαθέτει 133 μέλη ΔΕΠ, 1.026 φοιτητές, καθώς και 292 ενεργούς μεταπτυχιακούς σε 12 μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ είναι από τα πρώτα ιατρικά τμήματα ελληνικών ΑΕΙ που υιοθέτησε την εξωτερική αξιολόγηση, από το 2011, με κολακευτικά σχόλια για τη λειτουργία του και το έργο που παράγει

 

 

"ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Με διεθνή διαπιστευτήρια το Τμήμα Ιατρικής Ελληνες πάσχοντες από ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση ή από τη «νόσο των καπνιστών» (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), οι οποίοι καταφεύγουν σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού αναζητώντας θεραπεία, στέλνονται πίσω στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Πνευμονολογική Κλινική του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να υποβληθούν σε μια καινοτόμο θεραπεία με έγχυση βλαστοκυττάρων που θα ληφθούν από τους ίδιους με λιποαναρρόφηση. ..."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο