Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τρία (3) πρωτοποριακά μεταπτυχιακά στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη-Λέσβο προσφέρει τρία (3) καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Masters) στα Ελληνικά:

Π.Μ.Σ. στην Περιβαλλοντική Πολιτική & Διατήρηση Βιοποικιλότητας, 

ΠΜΣ στην Οικολογική Μηχανική και Κλιματική Αλλαγή 

 

και ένα στα Αγγλικά με ερευνητικό προσανατολισμό

M.Sc. in Environmental Sciences

 

Ευέλικτα προγράμματα σπουδών- Εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρουν ευελιξία στους φοιτητές τους. Συγκεκριμένα, τα ελληνόγλωσσα προγράμματα υλοποιούνται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) μία εβδομάδα φυσικής παρουσίας στη Μυτιλήνη ανά εξάμηνο [β] απογευματινά μαθήματα που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης τις υπόλοιπες βδομάδες.

Το Msc in Environmental Sciences που διεξάγεται στην Αγγλική Γλώσσα, συνδυάζει μαθήματα και σεμινάρια ερευνητικής μεθοδολογίας κατά το πρώτο εξάμηνο και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να διεξάγουν πρωτότυπη έρευνα τα επόμενα 2 εξάμηνα σπουδών σε θέματα περιβάλλοντος, με τελικό σκοπό τη δημοσίευση άρθρου σε επιστημονικό περιοδικό. Η διεξαγωγή της έρευνας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο τόπο που επιλέγει ο φοιτητής.

 

Διεπιστημονικές σπουδές στο 1ο Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιβάλλοντος της χώρας

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιβαλλοντικών Σπουδών της χώρας και σήμερα παραμένει το μόνο Πανεπιστημιακό Τμήμα, όπου οι επιστήμες του Περιβάλλοντος και της Φύσης θεραπεύονται στο σύνολό τους, χωρίς επιστημονικά «στεγανά. Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων τόσο σε επίπεδο οικολογικής προσέγγισης όσο και σε επίπεδο τεχνολογικής αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και η εξέταση τους μέσα και από το πρίσμα των οικονομικών-κοινωνικών επιστημών καθιστούν τα μεταπτυχιακά του Τμήματος ιδιαίτερα ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλα προγράμματα.

Παράλληλα, το υψηλό επίπεδο σπουδών είναι εξασφαλισμένο καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.), το Τμήμα Περιβάλλοντος προσφέρει προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, διαθέτει άριστες εργαστηριακές υποδομές, έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, παράγει ποσοτικά σημαντικό και ποιοτικά ιδιαίτερα αξιόλογο δημοσιευμένο έργο και διαθέτει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.

 

Επαγγελματικές προοπτικές

Η αναδυόμενη πράσινη οικονομία και η προσπάθεια περιορισμού των κλιματικών αλλαγών, δημιουργούν βαθμιαία μια τεράστια μελλοντική προσφορά πράσινων θέσεων εργασίας, όπως αναφέρουν πρόσφατες εκθέσεις του ΟΗΕ και της Greenpeace για την πράσινη απασχόληση. Παράλληλα, η συνεχής ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο νομοθετημάτων και οδηγιών σχετικών με το περιβάλλον δημιουργεί σταδιακά ισχυρά θεμέλια περιβαλλοντικής πολιτικής και οδηγεί στην υιοθέτηση μέτρων και προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τις γνώσεις και εμπειρία τους θα είναι σε θέση να ασχοληθούν επαγγελματικά με θέματα ρύπανσης περιβάλλοντος, διαχείρισης οικοσυστημάτων, διαχείρισης και επεξεργασίας φυσικών πόρων και αποβλήτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικής πολιτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Επιπλέον, οι απόφοιτοι των ΠΜΣ μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.  Μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί στο τμήμα περισσότερες από 120 διδακτορικές διατριβές και πολλοί από τους διδάκτορές του Τμήματος είναι σήμερα Καθηγητές σε Ελληνικά και ξένα Πανεπιστημιακά Τμήματα.

 

Υποτροφίες

Στους φοιτητές των Μ.Δ.Ε. μπορεί να χορηγούνται υποτροφίες ο συνολικός αριθμός των οποίων, καθώς και το ύψος αυτών θα καθορίζονται κάθε χρόνο από το Τμήμα

Επίσης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσφέρει, για 15η συνεχόμενη χρονιά, δύο υποτροφίες για την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών στους φοιτητές του Π.Μ.Σ. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας, ύψους 3.500€ έκαστη

 

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Η Υποβολή Αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 συνεχίζεται μέχρι τις 22/9/2017.

Στην ιστοσελίδα http://www.env.aegean.gr/spoudes/metaptixiakes/ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δομή, το διδακτικό προσωπικό και τις προϋποθέσεις εισαγωγής όλων των προγραμμάτων.

Δείτε, επίσης, το YouTube trailer του Τμήματος Περιβάλλοντος https://www.youtube.com/watch

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο